kup bih

Goran Sablić: Muči nas realizacija

09.12.2017.
u 08:12

Krupa, Sloboda, Zvijezda 09 i Željezničar ušli su u polufinale Kupa BiH. Krupa je oba puta svladala Rudar iz Prijedora (3:0, 3:2), Sloboda je u lokalnom derbiju pokazala Slogi tko je “gazda u Tuzli” (0:0 i 2:0), a Zvijezda 09 je bila bolja u dvoboju s Olimpikom (1:0, 0:0).

Brojne odgode

Nakon puno peripetija i četiri (4!) odgode, Željezničar je izbacio Široki, branitelja naslova kupskog pobjednika. Slavio je u obje utakmice, na Pecari 1:0, u uzvratu na Grbavici 2:0. “Travnjak” na Grbavici sličio je “krumpirištu”, gdje se Željezničar bolje snašao i slavio zasluženo 2:0. Široki je do odmora bio bolji, ali domaći su ipak vodili 1:0.

Teški uvjeti

U nastavku Željezničar je sve konce imao u svojim rukama, zabio drugi pogodak, čime je priča bila završena:

- Žao mi je što smo morali igrati u ovakvim uvjetima. Ali, ipak primjećujem da se trkački igralo jako kvalitetno. Već je prva utakmica pokazala kako su Željezničar i Široki dvije najbolje momčadi u BiH. Čestitam svojim igračima, podnijeli su velike psihičke i fizičke napore, rekao je nakon susreta domaći trener Admir Adžem, a trener Širokoga Goran Sablić izjavio je:

- Čestitam Željezničaru na prolazu, u dvije je utakmice zabio tri pogotka, a mi ni jedan. Travnjak je bio loš, a ni u Širokom nije bio puno bolji nakon onih kiša. Šteta, prijenos utakmice pratila je cijela regija. Htjeli smo zabiti gol, imali prigode, ali muči nas realizacija. Kad je tako s protivnikom ove vrijednosti, teško se nečemu nadati. Nije problem samopouzdanje, ali nedostaje nam niz igrača, koji su davali značajan obol našim napadima i realizaciji kao što su Čabraja, Josip i Dino Ćorić, Menalo... U igri je bilo još dosta rekonvalescenata, a ni klupa nam nije preširoka. Ipak, nismo odstupali od svog načina igre...

Prije stanke, Željezničar će u prvenstvu ugostiti Radnik na Grbavici, dok Široki Brijeg gostuje kod Borca u Banjoj Luci.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije