IMA SEDAM TRENERSKIH GS TITULA

Goran Ivanišević: Pogledajte mi kosu, posijedio sam od stresa

Goran Ivanišević
M.M./ATA Images/PIXSELL
12.07.2022.
u 08:42

– Teško je igrati tenis kada doživite ono što je Đoković prošao. Nevjerojatno je kako se oporavio i to pregurao. Za mene je to herojski. Trenirali smo, a nismo znali za što. No, on je veliki pobjednik.

Novak Đoković tenisač je kojeg ili mrzite ili obožavate, između toga nema. No, koju god da stranu odaberete, ne možete zažmiriti na ono što radi na terenu. Srbin je sedmi put u karijeri osvojio Wimbledon pa je tako došao do 21. Grand Slam titule u karijeri. I sve je to pohvalno, no ovo nije priča o Đokoviću, nego o čovjeku koji ga stvara, nadgrađuje i promatra s tribine. Ovi će redci biti posvećeni Goranu Ivaniševiću (50), koji je i sam slavio na Wimbledonu 2001. kao igrač pa je to mjesto koje sad u obojici budi lijepa sjećanja.

Bila je ovo teška godina

Hrvatski je trener ovom pobjedom svoga pulena došao do sedmoga trenerskoga Grand Slam naslova. Od rujna 2013. do srpnja 2016. bio je trener Marina Čilića kojeg je na US Openu 2014. vodio do prve GS titule, dok je suradnja sa srpskim tenisačem počela upravo u All England Clubu 2019. godine. Otad su njih dvojica uzela šest velikih naslova. Đokovića je vodio do pobjede na tri Wimbledona, dva Australian Opena i na jednom Roland Garrosu.

– Bila je ovo teška godina, posebno za njega, ali i za sve nas koji smo mu bliski. Prvo ono u Australiji pa sve poslije toga. Trebalo mu je dosta da se vrati u formu. Zatim poraz od Rafe u Parizu, ali za mene je Novak bio favorit u tom meču. Pa onda to ludilo oko bodovanja. Ali Grand Slam je Grand Slam. A Novaku je ovo 21. Zaista je zaslužio – rekao je Ivanišević pa dodao: – Teško je igrati tenis kada doživite ono što je Đoković prošao. Nevjerojatno je kako se oporavio i to pregurao. Za mene je to herojski. Trenirali smo, a nismo znali za što. No, on je veliki pobjednik. U ljude kao što je on nikada ne sumnjate. Samo mu je potrebno da pronađe mir. Ivanišević s Novakom nastavlja ono što je radio njegov slovački trener Marjan Vajda, s kojim je Srbin raskinuo suradnju. Vajda je najtrofejniji trener u povijesti tenisa kada govorimo o Grand Slam titulama – pod njegovim vodstvom Đoković ih je osvojio čak 20 u 15 godina rada.

– Bila je čast raditi s njime. Bilo je lakše, 50 posto stresa otpalo je na njega. Sada je sve na meni, pogledajte kako sam sijed. No takav je posao kada, po meni, treniraš najboljeg igrača. Ali lijepo je i kada pobjeđuje – rekao je Ivanišević. Kad smo kod trenera, i to hrvatskih, spomenimo i Ivana Ljubičića koji je u prosincu 2015. postao trener Rogera Federera. U počecima njihove suradnje Švicarac je bio 16. igrač svijeta, a Ljubo ga je uspio vratiti na vrh. Zajedno su odnijeli tri Grand Slam naslova: 2017. Australian Open i Wimbledon te 2018. Australian Open.

Možda se Biden predomisli

No, valja se vratiti Goranu i Novaku, koje čeka odmor pa trening za koji opet ne znaju za što jer ako se Đoković ne cijepi, neće moći nastupiti na US Openu. U SAD ne smije necijepljen. – Idem na odmor, ne znam dokad. Možda se Biden predomisli, možda ne. Budemo li išli u SAD, bit će prekrasno. Svašta se može dogoditi – zaključio je ponosni trener.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije