liga prvaka

Golčina Gojaka odvela Dinamo u nogometnu elitu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
28.08.2019.
u 09:17

Modri su u Trondheimu kod Rosenborga odigrali 1:1 i prošli dalje nakon 2:0 na Maksimiru.

Dinamo se sedmi put u povijesti probio u skupinu Lige prvaka! Modri u Trondheimu kod Rosenborga odigrali 1:1 i prošli dalje nakon 2:0 na Maksimiru. 

Navijačima Dinama nije bilo nimalo lagano gledati ovaj susret. Domaćini su već u 11. minuti poveli preko Akintole koji je zabio nakon što je Livaković obranio udarac Jensena,  ali tu nisu stali.

Nastavili su pritiskati, a najbliže golu bili su u 43. minuti kada je Hedenstad sjajno izveo slobodnjak i pogodio gredu. Imali su domaćini još nekoliko prilika, ali vratar hrvatske reprezentacije danas bio jako raspoložen.

Pritisak Rosenborga nastavio se i u drugom dijelu, ali ključni potez napravio je Nenad Bjelica u 66. minuti. Umjesto Hajrovića je u igru uveo Amera Gojaka i to mu se isplatilo samo pet minuta kasnije.   

Gojak tek što je ušao je promašio zicer, a onda u 71. maestralnim golom donio Dinamu Ligu prvaka. Ljevicom je s 25 metara neobranjivo pogodio gornji kut Hansenova gola. Ždrijeb skupina je u četvrtak u 18.00 sati u Monacu, a Dinamo je već samim plasmanom u LP osigurao oko 25 milijuna eura. Osim toga, modri će po prvi put biti u trećoj jakosnoj skupini kod ždrijeba. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije