Pripreme

Gocine trupe djeluju svježe, samo da još igrači podese ciljnike

06.07.2019.
u 09:20

Po vrućini i sparini, koje se nisu mogle izbjeći, iako se igrala noćna utakmica pod reflektorima, Široki Brijeg i Željezničar odigrali su neodlučeno 1:1. Utakmica je bila lijepa za gledati, imala je sadržaj, ljepotu, izrađene akcije i prigode za gol, na kraju i dva pogotka. Željezničar je poveo u 66. minuti nakon smislene solo - akcije i pogotka Sinana Ramovića.

Raspoloženi Vukoja

Poravnao je mladi, rastrčani i raspoloženi Zvonimir Vukoja, preciznim udarcem nakon povratne lopte Alena Jurilja u 83. minuti. Domaćima je ova utakmica bila tek druga u pripremama, ujedno glavna proba pred susret prvoga pretkola Europske lige protiv kazahstanskog Kairata sljedećeg četvrtka na Pecari. Trener Goce Sedloski počeo je susret u sastavu koji je (čini se) zamislio kao početni i za Europu: Zlomislić, Ćorić, Kovačić, Matić, Kvesić, Enin, Stanić, Franjić, Babić, Jović, Bagarić. U nastavku su ušli: Miškić, Cipetić, Marušić, Mašić, Hrkać, Barišić, Knežević, B. Vukoja, Marić, Z. Vukoja, Jurilj. I Amar Osim, učitelj gostiju, “zaposlio” je puno nogometaša: Erić, Stevanović, Stanić, Osmaković, Sipović, Sadiković, Bojo, Mujezinović, Krpić, Zaimović, A. Zec (Kjosevski, Alispahić, E. Zec, Dacić, Šehić, Veselinović, Hajdarević, Ramović). Prvih 45 minuta Široki je imao veći posjed lopte i ranu prigodu preko Tonija Jovića, a pred odmor dva udarca glavom na gotovo prazna vrata (Dražen Bagarić, Petar Franjić). U nastavku je Željezničar konkretnije prijetio (Asim Zec iz slobodnjaka), a onda je Sinan Ramović u 66. minuti prošao kroz obranu domaćih i doveo goste u vodstvo. Utakmica je u zadnjih pola sata “oživjela” nakon ulaska u igru mladih snaga domaćih. Dvojica Vukoja, Mašić, Jurilj, Knežević i suigrači stisnuli su goste i prijetili izjednačenjem. Uspjeli su i nakon toga bili bliže pobjedi.

Trener Željezničara Amar Osim kaže:

- Lijepa utakmica. Zadovoljan sam što smo se odhrvali i nismo izgubili protiv svježijeg protivnika. Bit ćemo mi još bolji...

Marić odlazi iz kluba

Nikola Marić, trener vratara, odradio je jučer posljednji trening sa Širokim jer odlazi trenirati vratare u jednom klubu u UAE. Uvjeren je da su tri vratara Širokog (Martin Zlomislić, Dario Miškić, Josip Pehar) kvalitetni i dobro spremni:

- Zadovoljni smo onim što je naša momčad pokazala. Igrali smo pressing u oba poluvremena, imali više prigoda. Posebice su se svidjeli mlađi igrači nakon ulaska u igru. Dobro je što je konkurencija velika i što su svi igrači zdravi - kaže Marić. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?