Talijanski nogometni stručnjak

Gennaro Gattuso novi trener Napolija

11.12.2019.
u 20:19

Talijanski nogometni stručnjak Gennaro Gattuso (41) novi je trener Napolija.

Bivša legenda Milana preuzela je Napolijevu klupu nakon što je Carlo Ancelotti u utorak dobio otkaz nakon 4-0 pobjede protiv Genka u Ligi prvaka.

Ancelottijev otkaz uslijedio je nakon burna dva mjeseca tijekom kojih Napoli nije upisao pobjedu u devet utakmica.

Predsjednik kluba Aurelio de Laurentiis zamjerio je Ancelottiju i što je nedavno stao na stranu igrača, a ne njegovu. Do sukoba između predsjednika s jedne, te igrača i trenera s druge strane došlo je nakon utakmice Lige prvaka protiv RB Salzburga koja je završila 1-1. De Laurentiis je zatražio od igrača da nakon utakmice odu u karantenu kako bi se u miru pripremili za utakmicu protiv Genoe, no igrači su otišli svojim kućama, a Ancelotti im je pružio podršku.

Napolijev predsjednik je ‘poludio’ kada je saznao da su se igrači oglušili na njegovu zapovijed, a nakon što su protiv Genoe odigrali 0-0 ljuto je poručio kako će prodati sve igrače, prenosi Hina.

Talijanski mediji pišu kako su igrači zbog sukoba s predsjednikom i loših igara novčano kažnjeni, no u klubu to nitko nije želio potvrditi.

Gattuso je od svibnja bez posla nakon što je dobio otkaz na klupi Milana kojeg je vodio od studenog 2017. Prethodno je trenirao Sion, Palermo, OFI Kreta i Pisu.

Napoli se trenutačno nalazi na sedmom mjestu talijanskog prvenstva sa 21 bodom, čak 17 manje od lidera Intera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije