najbolji u federaciji

Generacija sposobna osvojiti naslov državnog prvaka

14.05.2019.
u 08:40

Završnica odbojkaškog natjecanja za juniorskog prvaka FBiH, odigrana u sportskoj dvorani u Orašju, bila je u znaku mladih odbojkaša Domaljevca koji su svladali suparnike iz Kaknja, Srebrenika i Olova te zasluženo osvojili prvo mjesto. Domaljevčani su igrali vrlo dobro i na visokoj razini u sve tri utakmice i ostvarili planirani cilj. Posebno su bili nadmoćni u drugoj i trećoj utakmici protiv renomiranih ekipa Olova i Gradine-Herceg u kojim su zabilježili pobjede 3:0. Trener Zlatko Ivić iskoristio je veliku bodovnu razliku i dao prigodu svim igračima, pa su čak i najmlađi igrači 2014. godište bili na parketu i osjetili draž pobjede. Najveća borba ipak se vodila u prvom susretu protiv Kaknja, u kojem su domaćini pobjedom 3:2 samo odškrinuli vrata konačnog trijumfa.

Najbolji igrač Ivo Ivić

Drugo mjesto osvojila je Gradina-Herceg, treće Kakanj, dok je ekipa Olova poražena u svim trima utakmicama. Kapetan Domaljevca Ivo Ivić proglašen je za najboljeg igrača turnira i nagrađen novčanom nagradom. Na završnoj svečanosti pehare i medalje za tri prvoplasirane ekipe uručili su Vlado Blažanović, predsjednik HOK Domaljevac, Stjepan Piljić, načelnik općine Domaljevac-Šamac, i Đuro Topić, predsjednik Vlade PŽ-a.

Definitivno je generacija igrača 1990. godište pokazala da je najbolja i zrela za velike domete. Nije to slučajno jer čak četvorica od njih, Matej, Joso, Lojza i Ivo, nastupala su u generaciji pionira Domaljevca koja je bila državni prvak u odbojci. Danas su oni standardni igrači seniorske ekipe, a Ivo Ivić pozvan je i na pripreme seniorske reprezentacije BiH u Kakanj, što je velika čast za njega, ali i za klub. Ovaj veliki uspjeh ogledalo je dugogodišnjega odličnog rada trenera Ivića s mladim igračima i svojevrsno priznanje upornosti i ustrajnosti uz minimalna sredstva. Posljednji uspjesi predstavljaju ogroman uspjeh posavske odbojke i kluba koji se odavno uzdigao iznad lokalnih okvira svake vrste. Do skora je u klubu igrao i Beograđanin Nikola Lončar, kojem nije smetalo doći u hrvatski Domaljevac i pomoći klubu na putu do velikog uspjeha i osvajanju trećeg mjesta u Premijer ligi BiH.

Klub se uglavnom oslanja na svoje snage, a odbojka je spojila i dvije susjedne općine jer su igrači s oraško-domaljevačkog prostora u svim klupskim kategorijama. S ovakvim igračkim kadrom Domaljevac se ima pravo nadati najvećem uspjehu i tituli juniorskoga odbojkaškog prvaka BiH.

Sezona iz snova

- Za nas je ovo sezona iz snova. Seniori su stigli do polufinala, a juniori i pioniri izborili su nastup za prvaka BiH, stoga možemo s puno optimizma gledati na budućnost kluba - naglasio je Zlatko Ivić, trener HOK Domaljevac.

Klupska uprava na čelu s predsjednikom Vladom Blažanovićem s ponosom je dočekala kraj juniorske završnice u kojoj je pobjednički pehar zasluženo završio u rukama mladih Domaljevčana. – Bez lažne skromnosti, očekivali smo prvo mjesto i moramo čestitati momcima na velikom uspjehu. Ovo je samo kamenčić u mozaiku ovogodišnjeg klupskog uspjeha, a naš cilj upravo je razvoj mlađih uzrasta, od pionira i kadeta do juniora. Plasman na završnicu državnog prvenstva samo potvrđuje našu strategiju jer upravo su mladi igrači najjači temelj za uspješnu budućnost kluba - poručio je predsjednik Blažanović. Domaljevčani s velikim ambicijama očekuju završnicu za državnoga juniorskog prvaka gdje će još nastupiti Gradina Herceg te Ljubinje i Radnik iz RS-a.

– Sretan sam da sam član odlične generacije koja je sposobna osvojiti titulu državnog prvaka. Bila bi to kruna uspjeha sjajne generacije igrača koja je zajedno od pionirskih dana kad smo bili pionirski prvaci BiH - s optimizmom je poručio Matej Ivić, jedan od najboljih igrača Domaljevca. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije