NAPOLI NA POTEZU

Gdje je "zapelo" sa Džekinim transferom u Juve? Milik ima milijun "razloga" da ne prijeđe u Romu

19.09.2020.
u 20:17

Transfer Edina Džeke u Juventus je privremeno stopiran jer Arkadiusz Milik ne želi prijeći u Romu.

Poljak je jučer obavio ključni dio liječničkih pregleda u Švicarskoj gdje ga je Roma poslala kako bi se uvjerila da su mu koljena zdrava. Milik je dobio "zeleno svjetlo" od liječnika i očekivalo se kako će danas proći i "obični" liječnički pregled, te kako će biti objavljeno da je novi igrač Rome nakon čega bi automatski bilo objavljeno da Džeko prelazi u Juventus.

Napoli uopće nije registrirao Milika za ovu sezonu, ali pregovori Poljaka i i Rome su obustavljeni jer on ima "neriješenih računa" sa sadašnjim klubom.

Milik, naime, ima milijun "razloga" da ne napusti Napoli. Milik od još uvijek svog aktualnog kluba traži ukupno milijun eura i trenutno je u tijeku "rat" pravnih timova dvije strane.

Poljak je vodio pravnu bitku s Napolijem koja se tiče autorskih prava. Naime, Milik je u svom restoranu u poljskim Katowicama koristio grbove Napolija i klub s juga Italije ga je financijski kaznio zbog toga, no na kraju je čitav problem riješen van suda.

No, Milik je Napoliju zamjerio mnogo više nego klub njemu.

On traži da mu klub isplati dvije plaće za ovu sezonu, te da mu vrate novce koje su mu uzeli kada su krajem prošle godine kaznili sve igrače zbog navodne pobune. Osim toga, on traži i bonuse koji mu nisu isplaćeni, a i njegovi menadžeri potražuju također novce od Napolija.

Kada se sve sabere, Napoli bi Miliku i njegovim menadžerima trebao isplatiti ukupno oko milijun eura. Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis nalazi se na kućnom liječenju jer je zaražen koronavirusom, no poručio je kako neće niti da čuje za to.

Ukoliko igrač i klub dođu do sporazuma, a kako trenutno stvari stoje to će se dogoditi jedino ako se klub pristane rastati od milijun eura, već je poznato kako će se realizirati Milikov transfer u Romu.

Milik bi produžio ugovor s Napolijem do lipnja 2022. godine i potom bi bio posuđen Romi s obveznim otkupom za iznos od 25 milijuna eura (zajedno s bonusima). Naravno, radi se o malim legalnim "trikovima" kojima se manipulira brojkama u Financijskom fair-playu.

Džeko bi potom odmah bio prodan Juventusu za 15 milijuna eura, a sa Starom damom bi potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao 7,5 milijuna eura.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se čitava situacija rasplesti, a ukoliko do transfera ne dođe na najvećem gubitku bi bio Džeko.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije