Talijanski dnevni list piše

Gazzetta: Gotovo je, Brozović odlazi! Cijena? 30 milijuna eura

Marcelo Brozović
Getty
28.01.2023.
u 14:44

Svemu dobrom dođe kraj. Pa tako i epizodi Marcela Brozovića (30) u Interu. Talijanski dnevni list Gazzetta dello Sport sa sjedištem u Milanu donosi veliki članak u kojem navodi da će Inter uskoro prodati Brozovića.

- Usprkos tome što je Epic Brozo prije ni godinu dana produljio ugovor s Interom do 2026. te tako dobio povišicu na 6,5 milijuna eura godišnje i bonuse, kojom je postao jedan od najplaćenijih igrača u klubu, Inter ga je stavio na transfer listu - piše Gazzetta.

Brozović je u Inter stigao prije osam godina iz Dinama za osam milijuna eura. Postupno je gradio status, borio se za mjesto pod suncem pa postao uvjerljivo najbolji veznjak 'nerazzurra' proteklo desetljeće, prenosi portal 24sata.hr.

Momčad Intera bila je nezamisliva bez njega, no u posljednje vrijeme ga nije bilo. Muče ga ozljede, bio je s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu i otkad se vratio nije igrao.

- Inter, koji je godinama bio brozocentričan, dakle sve se vrtjelo oko Hrvata, ove sezone je zbog njegovih ozljeda, zbog kojih je propustio čak 14 utakmica, ali i slabije forme, shvatio da itekako može i bez njega. Uostalom, Brozović je u prvoj momčadi Intera posljednji put bio davnog 18. rujna prošle godine. Donedavno nezamislivo tako se dogodilo i postalo normalno. Inter više od četiri mjeseca igra bez Brozovića u udarnoj momčadi. Zadnji put je igrao također davno, 13. studenog, ali tada je dobio samo 10 minuta protiv Atalante. Calhanoglu igra tako da se više nitko ne pita gdje je Brozo. On je potpuno nestao zbog nove u nizu ozljeda lista, koja se nastavila na ozljedu tetive.

Juventus kreće u operaciju

Puno je tu klubova koji bi itekako bili zainteresirani za Brozove usluge. Posljednjih tjedana najviše se spominjala Barcelona čiji Franck Kessié nije zadovoljio otkako je stigao iz Milana, no s Brozovićem su se povezivali i Real Madrid, Chelsea, pa i Juventus.

Upravo Gazzetta navodi da bi Brozović mogao put Torina.

- U njemu vidi jednog od vođa momčadi koja se sprema za veliku rekonstrukciju. U sklopu ovog razloga je i to što Inter pokreće značajnu štednju, a rješavanje jednog od najskupljih igrača bez kojeg se ipak dokazano može na tom bi planu donijelo veliki uspjeh.

Juventus bi se u skorije vrijeme trebao riješiti McKennieja, Rabiota i Paredesa što bi svakako otvorilo mjesta za Brozovićev dolazak.

Broz je dokazana klasa i nekoliko ozljeda ne mogu baciti sjenu na sve što je napravio u zadnjih osam godina. Pa će, tko god ga želi dovesti, morati posegnuti u džep. Inter je izvjesio cijenu od 30 milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije