18. kolom završen ligaški dio Premijer lige BiH za odbojkašice

Gacko stopostotno - u 18 utakmica osvojilo 54, izgubilo tek dva seta, ispadaju Inova i Mostar

storyeditor/2024-03-04/tuzla.png
vl
05.03.2024.
u 16:58

Odbojkašice Gacka u velikom su se stilu "prošetale" ligaškim dijelom Premijer lige BiH, dobile su svih 18 utakmica i pritom, uz 54 osvojena, izgubile samo dva seta, piše Večernji list BiH. Takva se učinka teško sjetiti i u vremenima 16-godišnje vladavine Bimal Jedinstva iz Brčkog. Aktualne prvakinje favoritkinje su i u predstojećoj završnici Kupa, kao i u doigravanju za prvaka. U posljednjem, 18. kolu ligaškog dijela, Gačanke su bez pola muke u Sarajevu svladale Centar Ort (0:3). Po setovima bilo je također vrlo uvjerljivo - 15:25, 18:25 i 12:25.

Drama na parketu

Uz pobjednički hod Gacka, vrijedi izdvojiti utakmicu odluke Inova - Sloboda, u kojoj se vagalo tko će se priključiti Mostaru u selidbi u niži rang. Nakon dva seta izgledalo je da će to biti Tuzlanke, Inova je relativno lako dobila prvi 25:20, pa i drugi set 25:22, čime je opstanak bio na vidiku. No, u nastavku utakmice odvijala se prava drama u kojoj su Banjolučanke uspjele prokockati naoko dobiveno. Sloboda je na razliku najprije dobila treći set 23:25, a potom puno lakše četvrti - 17:25, pa i peti set 10:15. Očito, bila je to prava sportska drama nakon koje su ostale dvojbe: ili su "inovatorke" mislile da je poslije vodstva od 2:0 sve gotovo ili su Tuzlanke pred ponorom zaigrale na sve ili ništa i tako dospjele u luku spasa. Da nije ovakvih ili sličnih događaja, sport valjda ne bi bio ni zanimljiv. Zanimljiva je bila i druga utakmica u Banjoj Luci između domaćega Banja Luka Volleyja i Kule Gradačac, u kojoj su dva od četiri seta riješena na razliku. Oba su dobile domaće igračice, prvi 25:23, a treći 26:24. Drugi je pripao gošćama iz Gračanice 18:25, koje su se poslije gubitka trećeg seta na razliku, očito je, predale, pa su odbojkašice Volleyja taj set dobile uvjerljivo 25:18 i tako u sezoni, u kojoj nisu blistale, tek u posljednjem kolu osigurale opstanak. Pet setova igralo se i na Ilidži između domaćeg Igmana i Goražda na utakmici koja je produljila posljednje kolo ligaškog dijela sezone na cijeli vikend. Domaće su dvaput vodile, gošće dva puta stizale, ali, na njihovu žalost, nisu mogle izjednačiti jer se odbojka igra u pet setova. Rezultat po setovima bio je 25:18, 22:25, pa 25:20, 19:25 i na koncu 15:10. Bimal Jedinstvo je do bodova u posljednjem kolu došlo bez igre iz već poznatog razloga - odustajanja Mostara od natjecanja pa je utakmica unaprijed registrirana 3:0, bez igre.

Rezultati 18. kola Premijer lige odbojkašica: Banja Luka: Inova – Sloboda 2:3; Sarajevo: Centar Ort – Gacko 0:3; Banja Luka: BL Volley – Kula Gradačac 3:1; Ilidža: Igman – Goražde 3:2; Bimal Jedinstvo – Mostar 3:0, službeni rezultat.

Konačni poredak ligaškog dijela Premijer lige odbojkašica BiH: 1. Gacko 54; 2. Bimal Jedinstvo 45; 3. Igman 36; 4. Kula Gradačac 30; 5. Goražde 24; 6. Banja Luka Volley 22; 7. Sloboda 21; 8. Centar Ort 20; 9. Inova 18; 10. Mostar 0 bodova.

Za vikend slijedi završnica Kupa BiH, nakon čega se odbojkaško nadmetanje nastavlja doigravanjem za prvaka u koje su se plasirale ekipe od 1. do 8. mjesta. Dva posljednjeplasirana sastava - Inova i Mostar, koji je od natjecanja odustao u polusezoni, izgubila su premijerligaški status.

Slijedi doigravanje

Parovi doigravanja određuju se po već ustaljenom rasporedu, prvoplasirani sastav iz ligaškog dijela igra protiv osmoplasiranog, drugoplasirani protiv sedmoplasiranog… Tako će se u četvrtfinalu doigravanja sastati: Gacko – Centar Ort, Bimal Jedinstvo – Sloboda, Igman – BL Volley, Kula Gradačac – Goražde. Igra se u dvije dobivene utakmice, s tim što će se prva utakmica igrati na terenu lošije plasirane ekipe u ligaškom dijelu, a revanš i eventualna "majstorica" na terenu u ligaškom dijelu bolje plasiranog sastava.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije