Francuska nogometna zvijezda

Franck Ribery potvrdio kraj bogate karijere

21.10.2022.
u 15:13

- Lopta je stala, ali moje emocije nisu. Hvala svima na sjajnoj avanturi - kratko je napisao Ribery na društvenim mrežama na nekoliko jezika.

Francuska nogometna zvijezda Franck Ribery potvrdio je danas na društvenim mrežama da je prekinuo bogatu sportsku karijeru zbog ponavljajućih problema sa koljenom.

Tridesetdevetogodišnjak, koji je ostavio najveći trag u redovima munchenskog Bayerna, posljednju utakmicu kao član Salernitane odigrao je sredinom kolovoza  protiv Rome.

Ribery se 14. kolovoza, u drugom poluvremenu utakmice prvog kola talijanskog prvenstva protiv Rome,  ozlijedio i obnovio ozljedu koljena. Medicinske prognoze nisu bile obećavajuće, a i list L'Equipe je početkom listopada  objavio kraj njegove igračke karijere.

- Lopta je stala, ali moje emocije nisu. Hvala svima na sjajnoj avanturi - kratko je napisao Ribery na društvenim mrežama na nekoliko jezika.

U Salernitani su, kako prenosi francuska novinska agencija AFP, odlučili da zadrže Riberyja u klubu, ali njegova uloga još nije otkrivena. Spominje se i trenerska funkcija.

Sa Francuskom, za koju je odigrao 81 utakmicu i postigao 16 golova, Ribery je bio viceprvak Svjetskog prvenstva 2006., a nastupio je i na SP 2010. u Južnoj Africi i na dva europska prvenstva 2008. i 2012. U svojoj klupskoj karijeri, pored Bayerna i Salernitane, gdje je prešao prošlog rujna, branio je i boje Marseillea, Fiorentine, Metza, Galatasaraya, Bresta i Boulogne-sur-Mera.

Za bavarskog velikana upisao je 425 nastupa u svim natjecanjima. Postigao je 124 gola i upisao 182 asistencije. U profesionalnoj karijeri ukupno je odigrao 632 utakmice u kojim se 151 put upisao kao i 224 puta kao asistent, prenosi STA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije