Humanitarna utakmica

FOTO U Travniku nikad nije viđen takav spektakl, tribine slavile Humane zvijezde BiH i Hrvatske

travnik humanitarna utakmica
Foto: Armin Durgut/Pixsell
1/11
05.05.2022.
u 18:40

Zvijezda dana bio je neponovljivi Miroslav Ćiro Blažević. Trener svih trenera za svoga je života dočekao postati počasni građanin Travnika

U Travniku je održan humanitarno-nogometni spektakl. Humane zvijezde BiH i Humane zvijezde Hrvatske odigrale su na travničkoj Piroti utakmicu za pamćenje. Nikada ranije ovaj grad nije ugostio jedan tako velik događaj, nikada se u Travniku nije okupilo toliko uglednika iz cijele regije.

Najpoznatiji Travničanin

Zvijezda dana bio je neponovljivi Miroslav Ćiro Blažević. Trener svih trenera za svoga je života dočekao postati počasni građanin Travnika, a na maloj svečanosti uručeni su mu ključevi ovog grada. Bio je Ćiro u svom elementu, vidjelo se koliko mu znači priznanje koje je došlo iz njegova rodnog kraja. Trenutak kada se Ćiro pojavio na stadionu u društvu načelnika Dautovića i Johanna Sattlera izazvao je oduševljenje okupljenih na tribinama.

Inače, u Travniku je obilježen i Dan Europske unije, a Sattler je u tom svojstvu kao šef Izaslanstva EU-a i posebni predstavnik EU-a bio prigodan gost. Publika je posebno pozdravila i Zlatka Dalića koji je bio najavljen kao igrač, ali je ipak odlučio utakmicu pratiti s klupe. Dalić je bio u društvu nekadašnjeg vratara Hrvatske Stipe Pletikose, a u blizini je sjedio i Ćiro Blažević. Tko je sve bio na ovoj utakmici, najbolje pokazuju popisi sudionika.

Na klupi Humanih zvijezda BiH bio je Fuad Muzurović, nekadašnji izbornik seniorske reprezentacije BiH. Popularni Fuko i njegovi pomoćnici Enver Hadziabdić, Vladimir Ilić, Husnija Arapović i tim-menadžer Sinan Sinanović vodili su ekipu na čijem su popisu bili: Vlatko Glavaš (kapetan), Sattler Johann, Adis Nurković, Miroslav Blažević (mlađi), Nermin Sabić, Bulent Biščević, Muhamed Konjić, Damir Špica, Rusmir Cviko, Alen Škoro, Senad Brkić, Aldin Dzidić, Vladan Grujić, Amel Tuka, Elvir Bolić, Gradimir Crnogorac, Niko Cvitanović, Bekir Ferizović, Goran Dujić, Semir Mustafić, Samir Avdić, Aldin Džidić, Sedin Torlak, Amer Halep, Enes Mešanović, Jasmin Hukić, Marko Maksimović, Damir Hadzić, Johann Sattler, Darko Maletić, Amer Halep, Midhet Sarajčić, Adnan Hadžić, Nihad Ribić, Vule Trivunović, Samir Avdić, Đelaludin Muharemovic, Osman Hadžić, Munir Talović, Miro Klaić, Samir Sabanović...

Izbornik Humanih zvijezda Hrvatske bio je Ivica Grnja, a njegov stručni tim činili su Zorislav Srebrić, Mate Bulić, Zlatko Mateša, dok su menadžeri momčadi bili Jure Krstanović i Roko Janković. Na raspolaganju su im bili: Dražen Ladić, Vladimir Vasilj, Boris Živković, Mato Neretljak, Tomislav Mikulić, Nenad Pralija, Niko Kranjčar, Mario Stanić, Robert Špehar, Goran Vlaović, Ivica Olić, Amir Kazić Leo, Slaven Knezović Grof, Dubravko Šimenc, Kazimir Vulić, Mario Lučić, Miroslav Bičanić, Milan Stjelja, Roberto Alviž, Darko Čordaš, Dražen Besek, Josip Kupreškić, Ivica Martić, Stjepan Jukić, Frano Ridjan, Božidar Antolec, Nikola Krišto, Stipe Pletikosa, Ivica Šurjak, Martin Banović. Ozračje na tribinama bilo je vrhunsko.

travnik humanitarna utakmica
1/11

 

S ispunjenih tribina dolazile su ovacije za svaki dobar potez na terenu.

Nezapamćen interes medija

Igrači dviju momčadi nisu se previše ni trudili pobijediti koliko su se trudili ostaviti dobar dojam, što je u svakom slučaju i više odgovaralo ljubiteljima nogometa na travničkoj Piroti. Rezultatski dio susreta svakako nećemo spominjati, dovoljno je reći kako je publika gledala nadigravanje i vic-igru obiju momčadi. Utakmicu u Travniku je obilježilo i nezapamćeno zanimanje medija iz cijele BiH, ali i zemalja regije.

Veliki broj medija pratio je susret, zaljubljenici sportskog novinarstva mogli su uživati jer na jednom mjestu mogli su vidjeti veliki broj istaknutih sportskih imena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije