ISPRAĆAJ LEGENDE

FOTO Slomljena Peléova supruga u suzama prilazila lijesu, na tijelo stavila lančić s križem

PELE oproštaj
Foto: DIEGO VARA/REUTERS
1/3
02.01.2023.
u 20:38

Oko samog lijesa postavljeni su mnogobrojni vijenci, a između ostalih se ističu neki sadašnjih brazilskih nogometnih zvijezda Neymara ili Vinicius Juniora, kao i Real Madrida

Diljem svijeta opraštaju se od jednog od najvećih nogometaša svih vremena, Peléa. Legendarni Brazilac preminuo je u 83. godini života od posljedica raka debelog crijeva, a na emotivan se način uoči sutrašnjeg sprovoda uz brojne pripadnike iz nogometnog svijeta oprašta njegova obitelj. Posebno Peléova supruga, Marcia Aoki. 

Plakala je kada je prilazila lijesu, suze su joj se spuštale niz obraze. Skinula je lančić s križem sa sebe i stavila ga na tijelo pokojnog supruga. Prisutni u sebi nisu uspjeli zadržati tugu; svi se prisjećaju njegovog života i uspjeha s travnjaka, koji su ga vinule među nogometne legende. 

Oko samog lijesa postavljeni su mnogobrojni vijenci, a između ostalih se ističu neki sadašnjih brazilskih nogometnih zvijezda Neymara ili Vinicius Juniora, kao i neki poslani od strane velikih svjetskih klubova (Real Madrid).

Tijekom jutarnjih sati utorka povorka s Peléovim lijesom proći će ulicama Santosa do dolaska na groblje Ecumenical Memorial Necropolis gdje će sprovodu prisustvovati njegova uža i šira obitelj. Pelé je jedini igrač koji je tijekom karijere osvojio tri naslova svjetskog prvaka (1958., 1962. i 1970.).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije