VATRENI U SOUTHAMPTONU

FOTO Oršić potpisao ugovor karijere i oprostio se od Dinama: 'Odlazim iskreno ponosan'

Mislav Oršić
Foto: HBR Sport Football Agency
1/2
06.01.2023.
u 20:05

Vjerujem da je pred Dinamom još puno velikih uspjeha. Siguran sam u to. Neću biti s vama, ali bit ću mislima uz vas u svakoj utakmici, poručio je

Hrvatski reprezentativac Mislav Oršić potpisao je za ugovor s engleskim premierligašem Southamptonom čime mu se ispunila velika želja da nastupi u najjačoj europskoj ali i svjetskoj nogometnoj ligi. 

Oršić je u petak 6. siječnja potpisao ugovor s klubom koji je inzistirao na njegovom dolasku. Bit će ujedno drugi Dinamovac koji će nositi dres popularnog otočkog kluba: prethodnik je njegov suigrač iz reprezentacije, Dejan Lovren, koji je u Southamptonu igrao od ljeta 2013. do 2014. između epizoda u Lyonu i Liverpoolu. 

 

 

Miljenik Maksimira dao je izjavu povodom potpisa ugovora karijere, a ujedno i GNK Dinamo oprostio od svog ponajboljeg igrača u povijesti koji je rušio mnoge velikane. 

- Ovim putem htio bih se osvrnuti na period koji sam proveo u Dinamu. Pamtit ću svaki trenutak koji sam doživio u ovih četiri i pol godine. Današnji je dan iznimno težak za mene, iako vjerujem da svi razumiju odluku koju sam donio. Otvorio mi se put u englesku prvu ligu u kojoj sam oduvijek sanjao igrati i mislim da je za svakog hrvatskog nogometaša odlazak u neki klub Lige petice, a posebno u Englesku, velika prilika i privilegij. Zahvalio bih ovim putem upravi kluba na razumijevanju i susretljivosti koju su pokazali jer znaju da je moja velika želja oduvijek bila napraviti iskorak prema engleskoj ligi. S profesionalne strane veseli me prelazak u Southampton, svi novi izazovi koji su ispred mene i sigurno da ću za novi klub davati sve od sebe u svakom trenutku na terenu. Ipak, s emotivne strane i s one životne strane, danas se rastajem od svog Dinama i nije mi nimalo lako. Odlazim baš onako iskreno i nemjerljivo ponosan i sretan što sam bio dio kluba i momčadi Dinama, što sam imao toliku podršku navijača i što sam ostvario najljepše i iznimno vrijedne i posebne trenutke u karijeri i životu. Ja sam živio svoj san - prenosi Oršićeve riječi web stranica Dinama. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?