PODRŽAO VUČIĆA

FOTO Najnoviji ispad Novaka Đokovića: 'Kosovo je srce Srbije!'

Novak Đoković
Clodagh Kilcoyne/REUTERS
29.05.2023.
u 19:21

Nakon što je po dolasku u Francusku radio na odnosima s navijačima poput kakvog PR stručnjaka, danas se odlučio posvađati sa sucem i raspravljati s tribinama, ali meč je obilježio političkim porukama

Srpski tenisač, trenutno treći na ATP listi, Novak Đoković plasirao se u 2. kolo pariškog Roland Garrosa,  "grand slam" turnira kojeg je osvajao 2016. i 2021. godine. Na startu je svladao Amerikanca Aleksandra Kovačevića sa 6-3, 6-2, 7-6 (1). Đoković će u 2. kolu za suparnika imati Mađara Martona Fucsovicsa.

Međutim, meč bi mogao biti zasjenjen još jednim u nizu ispada i incidenata kojima se srpski tenisač doima sve skloniji. Nakon što je po dolasku u Francusku radio na odnosima s navijačima poput kakvog PR stručnjaka, danas se odlučio posvađati sa sucem pa dobacivao publici i raspravljao se s bivšim tenisačem Alexom Corretjom. 

 

 

Ključan trenutak je međutim došao na samom kraju meča kada je na kameri napisao: "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju." Ovaj bi se postupak mogao protumačiti kao podrška Vučićevoj politici u pitanju odnosa Srbije i Kosova na čijem su prostoru tenzije visoke uslijed prosvjeda srpskog stanovništva.

Naime, kosovska policija je suzavcem pokušala rastjerati Srbe koji su prosvjedovali ne bi li spriječili albanske gradonačelnike, izabrane na nedavni spornim izborima, da preuzmu dužnost u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova. Gradonačelnici su izabrani na lokalnim izborima koje je u velikom broju bojkotiralo.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije