FERGUSONOVE IDEJE

Fletcher se prisjetio pravila za Ronalda u Unitedu: Tjednima je ludio, sve vrijeme se žalio

29.04.2021.
u 16:34

Kada je stigao na Old Trafford, Cristiano Ronaldo bio je "nebrušeni" dijamant zbog čega je Alex Ferguson poduzimao određene mjere kako bi što prije stasao. Toga se prisjetio i nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda Darren Fletcher gostujući u podcastu Lock Down.

Ronaldo je naporno radio kako bi postao ono što je danas, ali mnogo su mu pomogli Ferguson i njegov stručni stožer, koji je koristio razne metode kako bi ga potaknuli da se sve više i više poboljšava. A to je podrazumijevalo i da mu "otežaju" život.

"Cristiano je imao teške trenutke u svlačionici. Bilo je trenutaka kada je držao previše loptu i u svojim rješenjima još nije bio fenomen kakav je sada. I zato je prolazio kroz komplicirane trenutke, natjerali su ga da razumije i neugodne trenutke koji se sogađaju u stvarnosti, kao kada je Walter Smith, Fergusonov pomoćnik, odlučio da mu ne svira prekršaja ne treninzima što ga je ljutilo. Fergusonov stručni stožer primjenjivao je posebna pravila za njega. Mi, ostali, kao rezultat toga, bacili bismo se kako bi dobili faul, a Ronaldo je izvodio puno slobodnih udaraca", kazao je Fletcher, dodavši:

"Ronaldo s druge strane nije dobivao prekršaje, zbog čega je ludio dva tjedna. 'Tko je taj Škot? O čemu se ovdje radi?', pitao je izrevoltiran odlukama Waltera Smitha", prisjeća se Fletcher.

Nakon bijesa, međutim, došla je brza reakcija. Cristiano Ronaldo, kao fenomen kakav jest, brzo je shvatio što su mu tim Ferguson i njegov stručni stožer željeli pokazati.

"Ronaldo je tako naučio dodavati loptu čim bi je primio i počinjao je sprintati, jer je znao da neće dobiti faul. I u tom je trenutku postalo je beskorisno držati pravilo na snazi. Počeo je zabijati više i češće je bio blizu gola. Čini se glupo, ali mislim da se u drugoj polovini sezone znatno popravio. Čak i prije nego što je već puno napredovao, ali se dobro sjećam da se nekoliko tjedana neprestano žalio, da bi odjednom naučio dodavati iz prve i trčati bez lopte. Kao da je u njemu kliknulo nešto zbog čega je shvatio da bi time, sa svojim fizičkim sposobnostima, postao još opasniji. Genijalan potez trenera, bez imalo sumnje", kazao je nekadašnji škotski reprezentativac.

S obzirom na rezultate, teško je reći da Fletcher nije u pravu. Ferguson i treneri u Manchesteru itekako su zaslužni za sve ono što je Portugalac postigao u nastavku karijere.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?