Nova opcija

Fiorentina želi dovesti Pjanića, Barcelona spremna "pokriti" pola plate

Miralem Pjanić
21.08.2021.
u 02:33

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić i dalje traži povratak iz Barcelone u Seriju A, a novi klub mogao bi mu biti Fiorentina ili Roma budući da je prelazak u Juventus blokiran.

 

Pjanić je praktično udaljen s Nou Campa samo godinu nakon njegove razmjene s Arthurom Melom jer nikada nije bio dio planova trenera Ronalda Koemana.

Očajnički želi još jednom okušati se u italijanskom nogometu gdje je proveo veći dio svoje karijere, a posebno ponovnu saradnju s Maxom Allegrijem u Juventusu.

Međutim, Stara dama ne može nikoga dovesti čak ni na posudbu dok prvo ne proda Aarona Ramseya, a čini se da nema mnogo kupaca.

Pjanić stoga počinje tražiti druge opcije, a jedna od njih je i povratak u Romu Josea Mourinha iako navijači nisu oduševljeni prema igraču koji je ih svojevremeno napustio i prešao u Juventus aktiviranjem otpusne klauzule u svom ugovoru.

Intrigantna i sve jača veza je s Fiorentinom, a Gazzetta dello Sport tvrdi da su Toskanci zaista u utrci za Pjanića.

Naš veznjak bi bio dostupan da dođe na posudbu, a objavljeno je kako je čak Barcelona u ovom slučaju spremna pokriti polovinu njegove plate od 8 miliona eura po sezoni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije