Košarka

FIBA ukinula sankcije KK Bosna Sarajevo

20.01.2017.
u 08:00

Krovna košarkaška organizacija FIBA nakon šest godina ukinula je sankcije Košarkaškom klubu Bosna. Iz spomenutog kluba u priopćenju za javnost podsjećaju kako je još u svibnju 2011. godine FIBA izrekla sankcije Košarkaškom klubu Bosna, a zbog slučaja “Vučurović”, odnosno zbog dugovanja prema tom košarkašu.

- Nakon gotovo šest godina na adresu kluba stigla je i službena potvrda. Sankcije klubu su ukinute, slučaj “Vučurović” je konačno riješen, a Košarkaški klub Bosna, na radost mnogih, može nastaviti dalje.

Velik trud svih nas u klubu napokon se isplatio. Uspjeli smo riješiti jedan od mnogih problema vezanih uz KK Bosna i sada trebamo nastaviti dalje s radom. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača koji su nam pokazali kako se vrijedi boriti i koliko nam svima Bosna znači - navode iz nekadašnjeg europskog prvaka.

Posebnu zahvalnost izrazili su premijeru Sarajevske županije Elmedinu Konakoviću i ministru kulture i sporta Mirvadu Kuriću, te partnerima koji su im ukazali povjerenje i podržali ih kada je bilo najpotrebnije za spomenuti klub.

- Nadam se kako će i drugi prepoznati naš rad i priključiti se ovom projektu kako bismo svi zajedno vratili Bosnu u vrh bh. i regionalne košarke – rekao je direktor kluba Damir Krupalija.

Predsjednik Upravnog odbora Almir Bradić kazao je kako je Košarkaški klub Bosna bio u drugoj ligi i pred gašenjem, a već ove sezone napravili su velike rezultatske pomake u Ligi 10.

- Prvi smo na prvenstvenoj ljestvici u prvom dijelu Lige 10 i radimo na ispunjavanju svojih ciljeva. Publika se vraća u Skenderiju, a to je za nas zapravo najveća nagrada. Nadamo se kako će Skenderija uvijek biti puna - izjavio je Almir Bradić.

Košarkaški klub Bosna Royal Jelly iduću utakmicu igra u utorak 24. siječnja, kada gostuje Sparsima u Skenderiji u finalu Kupa Sarajevske županije, a 13. kolo Lige 10 na rasporedu je u subotu 28. siječnja, kada im u goste dolazi momčad Leotara iz Trebinja. Očekuje se teška utakmica u kojoj je Bosna favorit.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije