prvotimac španjolske Barcelone

Felix: Iako smo se već plasirali, sutra ćemo ponovno igrati na pobjedu

15.10.2023.
u 18:23

BiH još uvijek ima priliku da se kvalificira, ako osvoje tri boda protiv nas tako da vjerujem da će se sutra boriti kao nikada - kazao je Felix

Reprezentacija Portugala, koja je nešto prije 16 sati stigla u Zenicu, večeras će u 18 sati odraditi i zadnji trening pred sutrašnji duel 8. kola kvalifikacija za Europsko prevenstvo 2024. godine na zeničkom Stadionu “Bilino polje” protiv Bosne i Hercegovine (20.45 sati).

Portugalci, koji su trijumfom u petak navečer na svom terenu rezultatom 3:2 protiv Slovačke i teoretski već osigurali plasman na EP, prije večerašnjeg treninga održali su i pres-konferenciju na zeničkom stadionu.

Pred novinare je prvo izašao prvotimac španjolske Barcelone Joao Felix, a nakon njega i izbornik, Španjolac Roberto Martinez. Prvu utakmicu ova dva tima u kvalifikacijama, odigranu 17. lipnja ove godine, Portugalci su dobili s 3:0 te su time nastavili i niz dobrih rezultata u utakmicama protiv bh. tima.

- Iako smo se već plasirali, sutra ćemo ponovno igrati na pobjedu. BiH je već igrala protiv nas i to je bila izvrsna utakmica. Nije bilo nimalo lako, posebno u prvom poluvremenu, kada im je obrana jako dobro funkcionirala. BiH ima izvrsne igrače, ali i druge su reprezentacije igrale. Nijedna nije bila loša, tako da nije bilo lako pobijediti. BiH još uvijek ima priliku da se kvalificira, ako osvoje tri boda protiv nas tako da vjerujem da će se sutra boriti kao nikada - kazao je Felix.

Podvukao je kako znaju da su “ovdje navijači izvrsni, da vole nogomet i vjerujem da će bh. reprezentacija imati veliku podršku, ali i mi imamo svoje navijače”.

- Mi uvijek poštujemo naše protivnike. Počeo sam se zanimati za BiH 2014. godine, kada ste se plasirali na svjetsko prvenstvo. Pratio sam i neke igrače i njihove karijere i znam da imate izvanredne igrače: Miralem Pjanić, Edin Džeko, Sead Kolašinac… Došli smo skromni, ali sa željom da pobijedimo, jer mi uvijek želimo na pobijedimo - kazao je Martinez.

Što se tiče sastava kojeg će sutra predstaviti “Zmajevima”, istaknuo je kako još procjenuje tko je od igrača spreman, jer su već počeli pripreme za EP te da moraju planirati koga i kada koristiti.

S obzirom da su u sedam dosadašnjih utakmica, osim stopostotnog bodovnog učinka, primili samo dva te postigli čak 27 golova - postigli su više golova nego tri ekipe koje ih prate na ljestvici (Slovačka 10, Luksemburg 8 te BiH 7 golova-op.a) - izvjesno je kako će i na kraju kvalifikacija biti prvoplasirani u grupi J.

Portugal je od ukupno pet međusobno do sada odigranih utakmica, slavio u četiri, a samo je jeda utakmica u Zenici okončana bez golova.

Portugal u duelima s bh.timom ima i gol-razliku 11:2, a oba su gola primili na svom terenu u uzvratnom meču baraža za EP 2012, koji je u studenome 2011. godine završio njihovom pobjedom 6:2, nakon što je u Zenici bilo 0:0. Portugal je prethodno bio uspješniji i u baražu za Svjetsko prvenstvo 2010, kada su u oba meča slavio sa po 1:0.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije