WIMBLEDON

Federer: Zbog ovoga što je izdržao, Marin je za mene heroj

Reuters/Pixsell
16.07.2017.
u 18:19

Vidjelo se na Marinu da ima problema s ozljedom. Ali on nije igrač koji će predati meč. Nije ni sad

Marin Čilić nije uspio pobijediti Rogera Federera u finalu Wimbledona, nije mu pružio niti otpor kakav smo očekivali. U tome ga je dijelom spriječila i ozljeda noge do koje je došlo kod jednog njegova pada u drugom setu. Švicarac je pobijedio sa 6:3, 6:1, 6:4, a vrijeme trajanja (sat i 41 minuta) pokazuje da je to bio jedan od kraćih wimbledonskih finala.
 

Federer je tako u 36. godini osvojio osmi naslov u Wimbledonu, ukupno 19. Grand Slam turnir u karijeri, po čemu ulazi ne samo u povijest nego i u legendu. No, kako je Marin u jednom trenutku pustio suze zbog ozljede, tako je Roger na kraju meča zaplakao kad je shvatio da je srušio još jednu granicu, kad je postavio novi rekord.

Marin je pružio što je objektivno mogao u ovom trenutku, ostaje prvi hrvatski tenisač s dva finala na različitim Grand Slam turnirima. A nama za utjehu, i za uspjeh Rogera Federera zasluge snosi i jedan Hrvat - njegov trener Ivan Ljubičić. Preporodio je Švicarca, podignuo je njegovu igru (posebno bekhend) i zato: bravo Ljubo! Na početku meča oba su tenisača imala manjih problema na servisu, ali su zadržali početni udarac. No, u petom gemu Čilić je malo lošije servirao, a Federeru ne treba puno. Oduzeo je servis našem igraču za 3:2, potom još jednom i dobio prvi set sa 6:3.

Švicarac je drugi set otvorio uspješno svojim servisom. Čilić je opet napravio pogrešku, pa je Federer poveo s 2:0. Marin je potom opet radi greške na svom servisu što Švicarac ne oprašta i radi break za 2:0 vodstvo. Na Marinu se vidjelo da ima nekih zdravstvenih problema, zatražio je i liječničku pomoć, ali nije bilo jasno je li problem u žuljevima ili u ozljedi stopala. 

- Žao mi je što je Marin pukao, a žao mi je i svih njegovih navijača. Možda neki misle da nije dao sve od sebe, ali ja znam da je pružio koliko je mogao. Vidjet ćemo jesu li samo žuljevi u pitanju - rekao je Zdenko Čilić, Marinov otac. U nastavku je razina Čilićeve igre dodatno pala, donekle se oporavio tek u trećem setu, ali to nije bilo dovoljno da se pobijedi Federera u Wimbledonu.
 

- Zbog svega što je izdržao, što je nastavio igrati iako je bio ozlijeđen, Marin je za mene heroj - kazao je Federer prilikom podjele trofeja.

Čilić je rekao:

- Nisam u finalu odigrao svoj najbolji tenis, žao mi je zbog toga, to je sigurno pogodilo moje navijače u Hrvatskoj. No, iza mene su dva prekrasna tjedna u Wimbledonu i mogu samo čestitati Federeru.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije