majstori

Federer na vječitoj listi pretekao Ivaniševića, Karlović i dalje najbolji

04.09.2017.
u 09:45

– Iznimno sam zadovoljan igrom protiv Lopeza, mislim da idem u dobrom smjeru. Osjećam se odlično i nadam se da ću biti još bolji u nastavku turnira – rekao je Federer

Andy Murray, Novak Đoković, Stanislas Wawrinka i Kei Nishikori otkazali su nastup zbog ozljede (u međuvremenu je Đoković dobio i drugo dijete, njegova supruga Jelena rodila je kćer), Grigor Dimitrov i Alexander Zverev ispali su u drugom kolu, a Marin Čilić u trećem. Od igrača iz Top 10 u drugom tjednu US Opena ostali su samo Rafael Nadal (prvi igrač svijeta), Roger Federer (treći) i Dominik Thiem (osmi).

Oni idu dalje, mogli bi osvojiti naslov, ali ovogodišnji US Open nema naglašenog favorita. Gotovo bi svatko od preostale 16-orice mogao otići do kraja, što turniru daje posebnu draž.

Derbi u polufinalu?

Roger Federer u prva dva kola “hodao je po žici”, u susretima s Tiafoeom i Južnjijem morao je igrati po pet setova, ali je zato u dvoboju trećeg kola u dvoranskim uvjetima (zbog kiše je krov bio zatvoren) komotno obavio posao s Felicianom Lopezom, 35. tenisačem svijeta, pobijedivši ga sa 6:3, 6:3, 7:5, za samo 108. minuta igre.

Bila je to inače Švicarčeva 81. pobjeda na US Openu. Bolji od njega još je samo legendarni Jimmy Connors koji je na terenima Flushing Meadowsa postigao 98 pobjeda. Connorsa moramo spomenuti još jedanput: samo u njegovu meču s Lendlom 1992. suparnici su bili stariji (Connors 40, Lendl 32) nego u dvoboju Federera (36) i Lopeza (35). Barem kada je u pitanju US Open. – Iznimno sam zadovoljan igrom protiv Lopeza, mislim da idem u dobrom smjeru. Osjećam se odlično i nadam se da ću biti još bolji u nastavku turnira – rekao je Federer koji je s 13 asova u meču sa Španjolcem na vječnoj listi igrača po broju asova pretekao Gorana Ivaniševića. Roger ih sada ima 10.140, Goran 10.131, a daleko je najbolji Ivo Karlović s čak 12.242 neuhvatljiva servisa. Rafael Nadal u okršaju s Argentincem Leonardom Mayerom (59.) malo je zaštekao na otvaranju (otprilike set i pol), ali je nakon toga bio jednako uvjerljiv kao i u prva dva susreta pobijedivši sa 6:7 (3), 6:3, 6:1, 6:4, za tri sata i 15 minuta.

– Dug, naporan meč. Bio sam u prilično neugodnoj situaciji na početku. Ne sjećam se da mi se ikada dogodilo da ne iskoristim toliki broj prilika za obrat (14 do sredine drugog seta – op. a.). Kad sam konačno probio led, sve je poslije bilo lakše – napomenuo je Nadal koji u borbi za četvrtfinale ima jako neugodnog suparnika – našeg umaškog poznanika Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova (64.). Do velikog sudara protiv Federera može doći u polufinalu ako obojica budu uvjerljivi.

Hrvati još u parovima

– Imam dan stanke koji ću iskoristiti da se maksimalno pripremim za susret s Dolgopolovim – rekao je Rafa koji protiv Ukrajinca ima učinak od 6-2 u pobjedama u međusobnim susretima. Federerov je sljedeći suparnik Nijemac Kohlschreiber.

Hrvata na turniru ima još samo u konkurenciji parova. Splićanina Matu Pavića i njegovog partnera Austrijanca Olivera Maracha, ovogodišnje finaliste Wimbledona, u dvoboju osmine finala čeka najuspješniji par svih vremena, američki blizanci Bob i Mike Bryan. Prvo kolo u mješovitim parovima preskočio je samo Nikola Mektić (s Rumunjkom Olaru). 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije