Večeras finale

Favoriti Bobanovo i Tasovčići/Klepci se prošetali do finala LMZ Čapljine

17.08.2021.
u 14:27

Mada su Tasovčići/Klepci protiv Počitelj/Hotnja, a posebice Bobanovo Selo protiv Bivoljeg Brda slovili za favorite, ipak se nisu očekivale njihove glatke pobjede od 4:1, odnosno čak 7:1. U sudaru branitelja trofeja Bobanovog Sela i ugodnog iznenađenja Bivoljeg Brda do izražaja je došla kompaktnost pobjedničkog sastava. 

Međutim, nakon prvog poluvremena akcije „šampiona” nisu dobro stajale. Mario Barić na početku utakmice, „bivole” dovodi u vodstvo od 1:0. Mogli su momci iz jednog od najstarijih čapljinskih naselja u prvom djelu osigurati i značajniju prednost, međutim zapucali su nekoliko povoljnih prilika, a u nastavku utakmice uslijedila je kazna. Odmah na početku za poravnanje pogađa Anđelko Babić, a ubrzo potom Marko Puljić iz slobodnog udarca preokreće rezultat, 1:2. Anđelko Babić svojim drugim pogotkom povećava na 1:3, a konačnih 1:4 za Bobanovo postavlja Toni Akrapović. U ovom polufinalu nad lepršavom igrom „bivola” presudilo je malonogometne umijeće turnirske ekipe Bobanova.

U drugom polufinalu od samog početka znalo se na koju stanu će rezultatsko klatno. Već u četvrtoj minuti Mate Miličević dovodi Tasovčiće Klepce u vodstvo od 1:0. Na 2:0 povisuje Maksimilijan Vrbica, a na 3:0 Pero Pervan, obojica bivši nogometaši Čapljine. Miličević svojim drugim pogotkom povećava na 4:0, a ubrzo potom Vrbica na 5:0. Do kraja prvog dijela Počitelj/Hotanja uspijeva preko kadeta Rafaela Kalfića smanjiti na 5:1. U drugom poluvremenu momci sa Modriča imaju inicijativu, ali nemju realizaciju, dok Tasovčići/Klepci vrebaju priliku iz brzih kontri. Iz jedne takve akcije Vrbica je postigao svoj treći pogodak za 6:1, dok konačnih 7:1 postavlja Nikola Arar u završnici utakmice. 

Uglavnom, Tasovčići/Klepci uspjeli su se prvi puta probiti u finale Lige mjesnih zajednica Čapljine.

Finale je na rasporedu večeras.

Uvod – utakmica kadeta za treće mjesto, nije bio na razini koju je priželjkivala publika, jer se u zakazano vrijeme 20,15 sati, na terenu nije pojavila ekipa Čapljine. Prave razloge za to nije znao ni organizator. Pri takvom raspletu kadeti Počitelj/Hotnja bez igre, su osvojili treće mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije