VRUĆE U KÖLNU

Evo što su Duvnjak i društvo rekli nakon šokantnog poraza od Nijemaca

Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/4
22.01.2019.
u 08:12

Vrlo loša reklama za rukomet, oni kao da su organizirali prvenstvo da bi se međusobno igrali, a onda su nam to trebali reći prije početka - rekao je Vori

Pokazali smo karakter, a o sucima radije ne bih, kazao je nakon poraza od Njemačke i gubitka šanse za polufinale Svjetskog prvenstva u Kölnu kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak.  

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Kölnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11). 

Hrvatska uoči zadnjeg kola protiv Francuske ima tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići. Sada predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine

- Ne znam što bi rekao. Ne znam ni što su sudili sad na kraju. Kontrafaul? Mislim da se u ovako važnoj utakmici domaćinu to ne sudi, pa i pred 50 tisuća ljudi. Još sam vruć i ne bi ništa rekao - izrekao je kapetan Duvnjak, koji je postigao dva gola i bio je vidno umoran na kraju utakmice. 

- Bit će jako teško protiv Francuza, a meni je sad jako žao utakmice i poraza od Brazila. S pobjedom protiv Brazilaca bili bi najmanje treći. Svaka čast cijeloj ekipi, pokazali smo baš pravi karakter, ovako odigravši nakon šoka, pred ovoliko navijača i protiv tako jakog protivnika. To mogu samo momčadi s karakterom i zato ćemo se boriti protiv Francuza za Olimpijske igre - kazao je Duvnjak, koji igra za njemački Kiel i nije bilo njemačkog novinara koji ga nije zaustavio u prostoru za izjave.  Pomoćni trener Igor Vori zato je osuo paljbu po sucima.  

- Prvo svaka čast dečkima, oni su za mene heroji. Nakon jučerašnjeg dana i poraza od Brazila, pražnjenja psihološkog, odigrati ovakvu utakmicu svih 60 minuta mogu samo heroji. A ono što su nam sudili i dosudili to je sramota za rukomet. Mi smo danas igrali protiv 20 tisuća ljudi u dvorani, njemačke reprezentacije i dvojice danskih sudaca. Vrlo loša reklama za rukomet, oni kao da su organizirali prvenstvo da bi se međusobno igrali, a onda su nam to trebali reći prije početka. Dečki su doživjeli tešku nepravdu, ima toliko problema i ozljeda, Duvnjak i Karačić su posve izraubani, ali nitko se nije požalio. Ali suci...ja nakon 20 godina profesionalne karijere očito ne znam pravila rukometa - ljutiti je bio Vori.  

Željko Musa se još jednom osvrnuo na šokantni poraz od Brazila, koji je umnogome koštao Hrvatsku polufinala. 

- Čestitali smo Nijemcima na polufinalu, mi smo jučer protiv Brazila propustili svoju šansu i zato su Nijemci ušli tako opušteno. Ovo je bila utakmica na jedan gol, na jedan šut i moglo je prevagnuti i na našu stranu. Mi nismo imali prava na poraz, borili smo se i dali smo sve od sebe i stvarno sam ponosan kako smo izgledali i igrali. Šteta što to nismo pokazali jučer - kazao je Musa, dodavši kako prvenstvo još nije gotovo. 

- Imamo još jednu utakmicu i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Francuze i nagradimo sve ove ljude koje dolaze na utakmice i bodre nas. Dosad smo ovisili o sebi, a sad više to nije slučaj. Ako se postavimo na terenu kao danas, možemo pobijediti Francuze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije