MODRI PREZIMILI

Evo što sada čeka Dinamo nakon što je prošao skupinu, ima jedna sjajna vijest!

Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
03.12.2020.
u 21:11

Dinamo je jedan od 12 osvajača skupine Europske lige pa će u ždrijebu šesnanestine finala biti nositelj.

Dinamo je večeras izborio prolazak skupine Europske lige i željeno "proljeće u Europi". Modri su tako ponovili uspjeh od prije dvije godine kada su s trenerom Nenadom Bjelicom iako je taj podvig dočekan s puno više euforije jer se na to bilo čekalo čak 49 godina.

Momčad koju danas vodi Zoran Mamić svladala je Feynoord i osigurala prvo mjesto u skupini K kolo prije kraja. Impresivan rezultat i modrima zadnje kolo u kojem se sastaju Dinamo - CSKA i Wolfsberger - Feyenoord neće puno značiti.

Dinamo je tako jedan od 12 osvajača skupina Europske lige pa će u ždrijebu šesnanestine finala biti nositelj. A to vjerojatno znači i lakšeg protivnika u nokaut fazi jer će dobiti jednu od drugoplasiranih momčadi iz ostalih skupina.

No, u ždrijebu šesnaestine finala Europske lige priključuje se i osam trećeplasiranih momčadi iz skupina Lige prvaka. Četiri sastava iz LP-a bit će nositelji u ždrijebu, a četiri nenositelji.

Dinamo će protivnika u šesnaestini finala doznati na ždrijebu koji je na rasporedu 14. prosinca. Prve utakmice igrat će se 16. veljače iduće godine, a izvrati su tjedan dana kasnije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije