LOVA DO KROVA

Evo koliko je Dinamo do sada zaradio u Europi, svota je poprilična

06.11.2021.
u 09:49

Europske lige, s bodom bi mogao u slabiju Konferencijsku ligu. U svakom slučaju plavima se smiješi europsko proljeće. Tako će imati priliku, novim pobjedama, održavati dobar koeficijent za naše klubove, u ovom trenutku Hrvatska je na 15. mjestu, a to donosi dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka. No teško će to Dinamo sam održati, ostale zemlje imaju puno više klubova koje još guraju u Europi i skupljaju bodove.

Ipak, Dinamo ne skuplja samo bodove, skupljaju plavi i lijep novac za klupsku blagajnu. Nije tako velik kao u Ligi prvaka, ali kako su plavi bili u play-offu Lige prvaka, to im je donijelo pet milijuna eura. Pa još 3,6 milijuna za ulazak u skupinu Europske lige, potom još 3,7 milijuna eura jer su četvrtorangirani klub Europske lige.

I svaki osvojeni bod u skupini donosi novac, svaki bod vrijedi 210 tisuća eura pa su samo u četvrtak plavi pobjedom nad Rapidom inkasirali 630 tisuća eura. Dosad je Dinamo od Uefe zaradio oko 14 milijuna eura, tu nisu uračunata TV prava. Bude li drugi u skupini, dobit će još 550.000 te bonus za ulazak u nokaut-fazu od novih pola milijuna eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije