veliki zidane

Evo kako Zizou vodi utakmicu: Bravo, Mateo, jako dobro, Luka

Real
16.02.2016.
u 18:37

 Dolaskom Zinedinea Zidanea na klupu Reala, vratio se i smiješak na lica nogometaša 'kraljevskog kluba'. Veliki Zizou omiljen je lik među igračima, a o njegovu doprinosu još u vrijeme Carla Ancelottija pričao je Luka Modrić . A sada kada je postao prvi čovjek struke na Santiago Bernabeuu sreća je vjerojatno još veća.

Zidanea vole i navijači, no najveći je dobitak za Real što karizmatičnom Francuzu vjeruju i najskuplje zvijezde momčadi poput Cristiana Ronalda, Balea, Jamesa... Kako to obično biva, svakog novog trenera u tako velikom klubu kao što je Real, uspoređuje se s njegovim prethodnikom.

Španjolci tako uživaju uspoređivati Zidanea s Rafom Benitezom kojem su igrači uglavnom zamjerali komplicirane upute u pripremi utakmice, ali i na samom terenu tijekom susreta. Za razliku od njega Zidaneov je stil bitno drugačiji. Svoje igrače postavio je u prirodniju im formaciju, pustio ih da igraju, a tijekom utakmica njegove upute uglavnom se svode na kratke pohvale te jasne poruke poput: brže, polako, smiri igru ...

Kamera ga je posebno pratila u pobjedi protiv Athletic Bilbaa 4-2 i otkrila brojne pohvale svojim igračima među kojima i Mateu Kovačiću i Luki Modriću.

- Dobro je, Mateo - vikao je Zidane Kovačiću uz pljesak pa počeo hvaliti Jamesa, Kroosa i Luku Modrića.

- Jako dobro, Luka! Odlično, Luka, odlično !

U utakmici Bilbaom Kovačić je prvi put u Zidaneovoj eri počeo od prve minute, a Modrić se pretvorio u glavnog organizatora igre te jednog od najvažnijih igrača Reala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije