HNL

Evo kako izgleda virtualna tablica od kada je Jakirović preuzeo Dinamo. Mogla bi vas iznenaditi

Sergej Jakirović
Marko Lukunic/PIXSELL
12.12.2023.
u 08:50

Ta virtualna tablica govori da plavi s Jakirovićem i dalje mogu sloviti za prvog favorita za osvajanje naslova prvaka, naravno nastavi li Jakirović s pobjedama u ligi, a sad mu je ključna upravo spomenuta nedjeljna u Maksimiru s Hajdukom.

U ovoj nogometnoj sezoni Dinamo nikoga nije oduševio, bilo je dobrih partija, ali bilo je i mnogo onih koje bi bilo najbolje zaboraviti. Pred plavima su sad još dvije, i to ključne utakmice do kraja polusezone i u njima imaju ozbiljnu mogućnost popraviti taj dojam te s vrlo pristojnim rezultatom otići na zimovanje. U četvrtak prvo trebaju preskočiti Ballkani u Konferencijskoj ligi, čak bi i s bodom osigurali europsko proljeće te ostvarili taj minimalni europski cilj kad su već iskusili mogućnost igranja u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Zabijaju više od Hajduka i Rijeke

Važno je slaviti nad kosovskim klubom i izboriti proljeće, ali i skupiti dodatno samopouzdanje pred nedjeljni derbi s Hajdukom. U slučaju pobjede Dinamo bi bio 'na konju' i hrvatskoj ligi, s obzirom na to da ima dvije zaostale utakmice (s Lokomotivom i Varaždinom). Iako dojam o predstavama plavih u ovoj sezoni nije dobar, za Sergeja Jakirovića i nije tako loš, pogotovo ako se pogledaju samo utakmice u kojima je vodio plave u hrvatskoj ligi.

Jakirović je nakon Igora Bišćana plave preuzeo u sedmom kolu i sad je do 18. kola zapravo bodovno uspješniji od svojih trenutačno najvećih konkurenata, Hajduka i Rijeke. Naime, u tom je razdoblju, u tih 13 utakmica Jakirovićev Dinamo upisao devet pobjeda, dva remija i dva poraza (od Hajduka i Gorice), skupio je 29 bodova. Tako je u tom razdoblju Dinamo ispred Hajduka koji je osvojio 25 bodova, a Rijeka sedam manje, dakle 22. Uz to, plavi su u tih 13 utakmica postigli deset pogodaka više od Hajduka i 11 više od Rijeke, tek im je obrana bila slabija i primila dva pogotka više od ta dva konkurenta.

Ta virtualna tablica govori da plavi s Jakirovićem i dalje mogu sloviti za prvog favorita za osvajanje naslova prvaka, naravno nastavi li Jakirović s pobjedama u ligi, a sad mu je ključna upravo spomenuta nedjeljna u Maksimiru s Hajdukom.

Europa kvari dojam

Lošiji dojam o plavima s Jakirovićem na klupi stigao je uglavnom zbog Europe, jer ispustio je u kvalifikacijama za Europsku ligu 3:1 prednost nad praškom Spartom i u Pragu izgubio s 1:4 te završio u Konferencijskoj ligi. Kad su izvučene skupine plavi su bili apsolutni favoriti za osvajanje prvog mjesta, što se povećalo nakon prve utakmice kada je Dinamo s 5:1 ponovno pobijedio Astanu.

No, onda su krenuli problemi, s trima uzastopnim porazima, od Ballkanija u sramotno lošoj partiji te dvama od Viktorije Plzen, plavi su izgubili šansu da budu prvi u skupini i odu izravno u osminu finala, no pobjedom u Astani stigli su na korak od prezimljavanja i šesnaestine finala Konferencijske lige. Sad to u četvrtak trebaju potvrditi protiv Ballkanija i popraviti lošu sliku o sebi u Europi u ovoj sezoni. A onda se 'potući' s Hajdukom i prometnuti se u prvog favorita za osvajanje HNL-a, koliko god se još mnogo utakmica treba odigrati.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije