nakon pola stoljeća

Evo gdje možete gledati hrvatsko finale US Opena, Pavić protiv Mektića

10.09.2020.
u 13:13

Hrvatska će nakon 50 godina imati pobjednika US Opena u konkurenciji muških parova, a sa suprotne strane mreže stajat će Mate Pavić i Nikola Mektić. Meč počinje u 21 sat po našem vremenu.

Nikola Pilić je 1970. godine osvojio US Open u konkurenciji parova, a pola stoljeća kasnije Hrvatska će opet imati pobjednika na Grand Slamu u New Yorku u konkurenciji parova.

Bit će to 31-godišnji Zagrepčanin Nikola Mektić ili 27-godišnji Splićanin Mate Pavić. Mektić i Koolhof su u polufinalu svladali Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja sa 7-6 (3), 6-4, dok su Pavić i Soares sa 6-4, 7-5 nadigrali Nizozemca Jean-Julien Rojera i Rumunja Horiju Tecaua, pišu 24sata.hr.

Za Mektića je ovo prvi ulazak u finale muških parova na nekom Grand Slam turniru. Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale “miksa” u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

Dva puta je Zagrepčanin u konkurenciji parova bio u polufinalima na Grand Slamovima 2017. godine u Wimbledonu i 2018. godine u Roland Garrosu. Baš je te 2017. godine u polufinalu parova Mektić ispao od Pavića. On i Škugor su izgubili od Pavića i Maracha 17-15 u petome setu.

Pavić je do sada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala Grand Slam turnira, osvojio je Australian Open 2018., dok je gubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., a svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marach. Uz to Pavić ima dva naslova u “miksu”, 2016. je osvojio US Open s Njemicom Laurom Siegemund, a 2018. Australian Open s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, s kojom je gubio finala Roland Garrosa 2018. i 2019.

Mektić, dakle, ide po svoj prvi Grand Slam naslov a Pavić po drugi. Pavić i Soares su po kladionicama blagi favoriti protiv Mektića i Koolhofa, a meč se igra u četvrtak navečer oko 21 sat po našem vremenu. Mektić i Pavić nikad nisu zajedno igrali u parovima, sa suprotnih strana su stajali osam puta. Omjer je 4-4, posljednji je meč u Indian Wellsu 2019. godine u polufinalu sa svojim partnerom dobio Mektić.

Zagrepčanin je u karijeri zasad zaradio malo više od dva milijuna dolara, a Pavić je zaradio 2,8 milijuna dolara. Gledajući prijašnje međusobne susrete, ovaj bi meč mogao biti jako neizvjestan. Pavić sa svojim partnerom ipak ima malo više iskustva.

Meč na stadionu Arthur Ashe počinje u 21 sat po hrvatskom vremenu, a prijenos je na Eurosportu 1 i Eurosport Playeru.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?