RAMBO PRESUDIO

Hajduk nije spasio ni sjajni Kalinić, Slovan će na Poljudu imati prednost!

Slovan Liberec
Instagram
20.08.2015.
u 21:18

Bio je to dvoboj ravnopravnih suparnika, ali Slovan je iskoristio jednu veliku pogrešku bijelih i pobijedio 1:0

Hajduk nije uspio do pozitivnog rezultata u Liberecu! Slovan je slavio s minimalnih 1:0 u utakmici prepunoj uzbuđenja i prilika. Nije pomoglo ni oko tisuću pripadnika Torcide na stadionu, raspoređenih po svim tribinama. Jednostavno bijeli nisu imali dovoljno snage za svih 90 minuta i priliku za ulazak u skupinu Europske lige tražit će u uzvratu na rasprodanom Poljudu 27. kolovoza.

Kako je krenulo, moglo se sve okrenuti odmah na startu za bijele. Česi su krenuli s centra, izgubili loptu i nakon samo pola minute igre se Ohandza našao pred Koubekom, ali puca previsoko i sjajna prilika odlazi u nepovrat. Tako nešto se mora zabijati u ovakvim utakmicama, ali što se sve kasnije događalo, ovaj promašaj nije toliko ni strašan. Već dvije minute Hovorka ostaje sam na drugoj vratnici i pogađa Jeffersona u leđa, da bi u 13. Sušić odlično proigrao Vlašića, koji iz okreta s desne strane nije bio najprecizniji i Koubek ponovno brani.

Bila je to posljednja prijetnja Hajduka za neko vrijeme jer od 20. pa sve do 36. minute igraju samo domaći. U 21. je Folprecht odlično pucao u lijevi gornji kut Kalinića s nekih 20 metara, ali vratar Hajduka u današnjoj utakmici bio je sjajan. Pokazao je to i kad je Milović glavom umalo zabio autogol iz velike blizine. Naljutio se tad Kalinić, a kako i ne bi kad obrana bijelih ne imponira, visoke lopte su im problematične i to je odlično uočio te koristio kroz pripremu trener gostiju Jindřich Trpišovský.

I kad se činilo da će Splićani primiti gol, ukazao se Sušić. Oslobodio se trojice igrača, opalio s 25 metara i pogodio gredu! Šteta što se nije ta lopta zakotrljala u mreži jer bi okrenula sve na stranu Hajduka, koji se iz svake minute utakmice sve teže nosio s fizički nadmoćnijim protivnikom. Isto tako, u 38. je Vlašić bio u neposrednoj blizini i ponovno nije bio dovoljno koncentriran. Začudo, uz 0:0 se otišlo na odmor, ali bilo je jasno da mreže neće mirovati i u sljedećih 45 minuta.

Rambo napravio razliku

U nastavku ponovno prijeti Hajduk, Jefferson iz blizine puca silovito, ali Koubek brani i ništa od vodstva ni u 50. minuti susreta. S time je stalo, bijeli se više nisu uspjeli nametnuti, a trener Damir Burić iz nekog razloga napravio je samo jednu izmjenu, uveo je Malokua umjesto Balića. Ohandza nije bio dovoljno spreman i u sredini nije bilo dovoljno snage, u obrani pak dovoljno koncentracije. Ali strateg bijelih nije želio posezati za više od jednog osvježenja. Domaći je strateg, s druge strane, povukao potez kojim je odlučio utakmicu.

Uveo je Michaela Rabušica Ramba i on je donio preokret. Prvo je u 64. minuti igrom slučaja nakon odbijanaca ostao sam pred Kalinićem i nakon dvije minute na terenu mogao zabiti. Vratar Hajduka bio je bolji. Zatim je "zavaljao" lažnjakom Bilyja, koji ga ruši i dobio je Slovan prekršaj koji se slobodno može nazvati kornerom jer je bio na liniji i svega dva ili tri metra od mjesta gdje se inače izvode udarci iz kuta. Baš tad je pao pogodak, na ubačaju nitko nije čuvao usamljenog Pokornyja, koji nogom (!) iz peterca s prve stative zabija za 1:0. Poslije svih prilika i teške bitke u Liberecu, pasti iz takvog pogotka iznimno je bolno.

Vidno umorni Splićani na kraju mogu biti sretni s minimalnim porazom, a trener Burić mora pronaći načina kako ih pripremiti za svih 90 minuta jer protivnik nije nimalo bezazlen, na Poljudu će biti teško, bez obzira na atmosferu koja će biti više nego sjajna.

SLOVAN LIBEREC - HAJDUK 1:0 (Pokorny 79')

SLOVAN: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorny, Bartošak - Pavelka, Folprecht, Delarge (Kerbr od 90.) - Bakoš (Rabušic od 62.), Sural, Shala (Sackey od 79.). Trener: Jindřich Trpišovský.

HAJDUK: Kalinić - Juranović, Milović, Biliy, Milić - Jefferson, Caktaš - Sušić, Balić (Maloku od 66.), Vlašić - Ohandza. Trener: Damir Burić.

>> Hajduk po prolaz koji vrijedi pet milijuna eura!

>> Torcida stiže zrakom, morem i kopnom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije