EUROPSKO PRVENSTVO

Englezi prognoziraju: Samo ždrijeb može Hrvatsku odvesti daleko na Euru

04.06.2021.
u 16:32

Europsko prvenstvo počinje za sedam dana i već se prave prognoze tko bi mogao osvojiti naslov, ali i ispasti u nokaut fazi. Engleski GiveMeSport objavio je da će Hrvatska u svojoj skupini biti druga i da bi joj to trebalo olakšati put barem do četvrtfinala.

Euro počinje 11. lipnja, a završava 11. srpnja. Hrvatska će u skupini D svoj prvi susret odigrati 13. lipnja na Wembleyju protiv Engleske, a onda slijede susreti protiv Češke (18. lipnja) i Škotske (22. lipnja).

Ovako izgledaju skupine

Poznato je da će na natjecanju igrati 24 reprezentacije raspoređene u šest skupina, a evo kako one izgledaju:

Skupina A: Italija, Švicarska, Turska, Wales 

Skupina B: Belgija, Rusija, Danska, Finska 

Skupina C: Ukrajina, Nizozemska, Austrija, Makedonija

Skupina D: Engleska, Hrvatska, Češka, Škotska

Skupina E: Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka

Skupina F: Njemačka, Francuska, Portugal, Mađarska

Ovih šest reprezentacija će ispasti u skupinama

GiveMeSport se koristio Tiermakerom kako bi prognozirao kako će svaka reprezentacija okončati svoj put na Euru.

Oni pretpostavljaju da će Švicarska, Finska, Makedonija, Češka, Slovačka i Mađarska zauzeti posljednja mjesta u skupinama.

Za Švicarsku smatraju da će se s Walesom boriti za treće mjesto, ali da ima manje šanse od otočke reprezentacije. 

U Finskoj ne vide potencijal da iznenadi nekog u svojoj skupini i osvoji barem treću poziciju, a ne daju puno veće šanse ni Makedoniji, za koju smatraju da je možda podcijenjena.

U skupini D navode da bi se za treće mjesto trebale boriti Škotska i Češka, a veće šanse daju Andyju Robertsonu i njegovim suigračima.

Slovačkoj bi trebali presuditi ogledi protiv Švedske i Poljske, dok su Mađarskoj "potrebne molitve" u skupini smrti, piše GiveMeSport.

Švedsku će u osmini finala zaustaviti Hrvatska, koja jedino zahvaljujući ždrijebu može daleko

Prognozira se da će Rusija, Austrija, Škotska, Wales, Ukrajina, Švedska i Poljska ispasti već u osmini finala Eura, jer će imati uloge autsajdera.

Veće šanse daju se Danskoj, Nizozemskoj i Hrvatskoj. Od njih se očekuje barem četvrtfinale, ali GiveMeSport napominje da je Hrvatskoj dao takve šanse isključivo zbog dobrog ždrijeba.

Najveće iznenađenje bit će Turska, a do kraja idu svjetski prvaci

Momčad Zlatka Dalića će, prema prognozi engleskog portala, završiti druga u skupini, nakon čega bi trebala igrati protiv Poljske ili Švedske, gdje će biti favorit.

Najveće iznenađenje očekuje se od Turske. Oni će eventualnim prolaskom iz skupine A najvjerojatnije igrati protiv Danske u osmini finala, nakon čega mogu igrati s Nizozemskom, koju su već pobjeđivali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

Iz ovog se naslućuje da polufinale ne izgleda kao nemoguća misija za Tursku.

Za trofej će se boriti Engleska, Njemačka, Belgija, Španjolska, Portugal i Italija, ali najveće šanse daju se Francuskoj, koja je aktualni svjetski prvak, prenosi Index.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije