EUROPSKO PRVENSTVO

Engleska pobijedila Njemačku u najvećem spektaklu Eura! Navijači sanjaju titulu prvaka

Foto: Reuters
1/3
29.06.2021.
u 19:59

Englezi nisu primili još nijedan pogodak na Europskom prvenstvu.

Nogometna reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale europskog prvenstva nakon što je u Londonu pred 40.000 gledatelja pobijedila Njemačku 2:0.

Domaćin je poveo u 75. minuti golom Raheema Sterlinga kojem je to bio treći gol na prvenstvu, a pobjedu Engleza potvrdio je Harry Kane golom u 86. minuti. Najbolju priliku za izjednačenje Njemačka je imala u 81. minuti kada je Thomas Muller pobjegao engleskoj obrani, izašao sam ispred Jordana Pickforda, ali je pucao pokraj gola.

Bila je to prva pobjeda Gordog Albiona protiv Efa na Wembleyju u posljednjih osam međusobnih susreta, te prva pobjeda u fazi na ispadanje na europskim prvenstvima nakon 1996. kada su dogurali do polufinala. Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg ogleda između Švedske i Ukrajine.

Nakon što je na posljednja dva EP-a stigla do polufinala, a 2008. bila druga, Njemačka se ovog puta oprašta već u osmini finala. Bila je to i posljednja utakmica Joachima Loewa na klupi Elfa jer će ga nakon ovog Eura naslijediti Hansi Flick. Loew je vodio njemačku vrstu od 2006. godine osvojivši svjetski naslov 2014. godine, te treće mjesto 2010. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije