Oprostio se

Emotivni Neymar: Obožavam vas, ali trebao sam novi izazov

Neymar
04.08.2017.
u 11:53

Život sportaša prepun je izazova, neki su nam nametnuti, dok su drugi plod naših osobnih odluka. Barcelona je bila više od samo izazova za mene jer igrao sam s igračima koje sam do tada gledao samo na video igri. U Kataloniju sam stigao s 21 godinom i morao sam se boriti s brojnim problemima. Sjećam se prvih dana u klubu, dijeljenja svlačionice i terena s idolima poput Messija, Valdesa, Xavija, Inieste, Puyola, Piquea, Busquetsa i ostalih u klubu koji je više od kluba. Barcelona je obitelj koja predstavlja Kataloniju, stoji između ostaloga u pismu Neymara objavljenom na društvenim mrežama, piše Goal.

Brazilski je genijalac u najvećem transferu u povijesti Barcelonu zamijenio PSG-om i tako se opasno zamjerio navijačima katalonskog kluba, toliko da neki čak pale njegove dresove. Neymar je isforsirao transfer, PSG je na njegov račun uplatio 222 milijuna eura plus 80 milijuna za porez, a Brazilac je onda sam isplatio odštetnu klauzulu Barceloni. Sve kako pariški klub ne bi prekršio financijski fair-play. Za razliku od navijača, suigrači su se oprostili od njega na prijateljski način pun poštovanja prema njegovoj odluci, a sada je i Neymar odgovorio na njihove lijepe želje.

'Imao sam čast igrati s najvećim sportašem kojeg sam upoznao i siguran sam da nikad neću vidjeti boljeg, Leo Messi postao je moj kolega i prijatelj na i izvan travnjaka. Ponosan sam što sam igrao s tobom. Bio sam dio napada o kojem će se pričati, Leo, Luis i ja. Osvojio sam sve što jedan nogometaš može osvojiti. Živio sam nezaboravne trenutke, živio sam u gradu koji je više od grada, Barcelona je dom. Obožavam Barcelonu i Kataloniju, no sportaši uvijek trebaju nove izazove.'

Neymar je u pismu otkrio i da mu je otac očito savjetovao ostanak u Barceloni, ali...
'I po drugi put u životu nisam poslušao savjet oca. Tata, poštujem i razumijem tvoje mišljenje, no ja sam sam donio odluku, molim te za podršku kao što si to uvijek i činio. Barcelona i Katalonija će uvijek biti u mom srcu, no, ponavljam, trebam nove izazove. Prihvatio sam ponudu PSG-a kako bih postigao nove uspjehe i pomogao klubu da osvaja naslove o kojima njihovi navijači sanjaju. Moj plan za nastavak karijere je hrabar i spreman sam na to. Zahvaljujem se navijačima Barce i suigračima od kojih sam toliko naučio.'

Obratio se i svojim novim poslodavcima.

'U srcu sam osjetio da je došlo vrijeme za odlazak. Moj novi dom je PSG u idućih nekoliko godina i radit ću sve da opravdam povjerenje koje su mi ukazali. Računam na podršku svih vas, navijača, prijatelja, kolega i obitelji koja je sa mnom prolazila kroz brojne probleme u posljednje vrijeme i sada im treba mir. Bila je ovo teška odluka, no donesena je zrelo s mojih 25 godina.

Barcelona, hvala ti na svemu. PSG, stižem!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije