Utakmica za SP 1998.

Elvir Bolić: Zvone Boban i Hrvati su me molili da BiH ne prilazi njihovom golu

20.04.2020.
u 14:34

Elvir Bolić, legendarni napadač Bosne i Hercegovine, razgovarao je s poznatim sportskim TV komentatorom Sabahudinom Topalbećirevićem o svojoj klupskoj i reprezentativnoj karijeri.

Prisjetio se tako kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Bosne i Hercegovine 1997. godine na Maksimiru koju je reprezentacija Ćire Blaževića pobijedila 3:2 u utrci za plasmanom na kasnije povijesni francuski Mundijal.

Hrvatskoj je igrala samo pobjeda: "Hrvati su me molili da im ne prilazimo golu"

Podsjećamo, Hrvatskoj je tada bila potrebna pobjeda da ostane u igri za jedno od prva dva mjesta, a BiH je bila bez ikakvih šansi.

"Nisam igrao od početka protiv Hrvatske u Zagrebu jer sam samo dan ranije igrao u derbiju za Fenerbahče protiv Galatasaraya. Mi smo igrali u toj utakmici dobro, propustili dvije velike šanse... U nekim trenucima su nam hrvatski reprezentativci prilazili i molili me da im ne prilazimo golu", rekao je Bolić pa dodao da je istina to da mu je hrvatski kapetan Zvonimir Boban prišao te zamolio ga da ne napadaju hrvatski gol.

"Počeli smo igrati još bolje kod 3:2 za njih, bili su u grču. Hrvatska je u tom trenutku sigurno bila bolja od nas, ali mi smo počeli stvarati šanse. Bilo je onda - stanite, gdje ćete, mi smo komšije", rekao je Bolić pa završio:

"Mi smo svi prijatelji"

"Naravno, mi smo svi prijatelji i drago mi je da su oni otišli na prvenstvo 1998. godine. Ta generacija Hrvatske je bila stvarno impresivna."

Hrvatska je na kraju osvojila drugo mjesto u skupini iza Danske, a u dodatnim kvalifikacijama bila je bolja od Ukrajine te na kraju, u ljeto 1998. osvojila broncu pobjedom nad Nizozemskom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije