TENIS

Džumhur: Odigrao sam vrhunski meč

Aug 30, 2016; New York, NY, USA; Damir Dzumhur of Bosnia and Herzegovina returns a shot to Bernard Tomic of Australia (not pictured) on day two of the 2016 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Anth
01.09.2016.
u 07:00

Damir Džumhur, najbolji bh. tenisač plasirao se u 2. kolo US Opena, nakon što je demonstrirao odličnu igru protiv Bernarda Tomića, 19. igrača svijeta, kojeg je svladao rezultatom 3:1 po setovima, uz sjajno odigran tie-break u četvrtom setu koji je završen sa 7:0 za bh. tenisača.

- Znao sam da će meč biti težak, ali sam osjećao da imam priliku pobijediti. Ipak, nikada ne možete sa sigurnošću reći da ćete pobijediti kada igrate protiv igrača iz top 20. Moja forma se podigla nakon četiri uzastopna meča bez pobjede. Odigrao sam vrhunski meč od početka do kraja, bilo je vrlo malo padova, što je normalno kada igrate četiri seta. Odlično je što sam uspio završiti meč u tom četvrtom setu jer sam osjećao umor u nogama, počeli su grčevi. Bio je to prelijep dan za mene, nova top 20 pobjeda protiv igrača protiv kojeg mnogi ne vole igrati zbog njegova stila. Međutim, vjerujem da i ja njemu nisam odgovarao, izjavio je Džumhur.

Sljedeći protivnik je Ukrajinac Ilja Marčenko koji se nalaz na 63. mjestu ATP liste. Damir se nada novoj pobjedi uz podršku svojih navijača.

- Drago mi je što je meč gledao veći broj mojih navijača u New Yorku. Sada slijedi odmor, a u četvrtak me čeka Marčenko. Pokušat ću ući u meč što mirnije, namjeravam nastaviti u ovom ritmu. Idem na pobjedu, bit će teško, ali ovakvom igrom mogu napraviti odličan rezultat u New Yorku, završio je Džumhur.

Susret 2. kola US Opena između Džumhura i Marčenka igra se u danas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?