Tenis

Džumhur bez polufinala: Dao sam sve od sebe, napredujem...

epa05824662 Damir Dzumhur of Bosnia and Herzegovina in action against Robin Haase of the Netherlands during their quarterfinal match at the Dubai Duty Free Tennis ATP Championships in Dubai, United Arab Emirates, 02 March 2017.  EPA/STRINGER
03.03.2017.
u 08:00

U četvrfinalu ATP turnira u Dubaiju najbolji bh. tenisač Damir Džumhur igrao je protiv Robina Haasea. U zanimljivom meču polufinale je izborio nizozemski tenisač pobjedom 2:1 u setovima, bilo je 6:2, 4:6, 6:4.

Velike pobjede

Nakon što je izbacio Wawrinku (3. ATP) i Granollersa (36. ATP), Džumhur je odmjerio snage s Robinom Haaseom, a to je bila prilika da se prvi put plasira u polufinale ATP turnira u Dubaiju. Ranije su se sastali dva puta te su oba meča pripala Džumhuru. Bh. tenisač je dobro otvorio meč te je sigurnim servisom poveo, ali je Haase uzvratio i bez izgubljenoga poena izjednačio na 1:1. Nizozemac je rutinski priveo prvi set kraju i nakon 25 minuta poveo 1:0 u setovima. Drugi set je Džumhur otvorio uspješnim servisom za vodstvo. Pokušao je napasti Haaseov servis, mnogo se trudio, no Nizozemac je odlično servirao te je s lakoćom riješio gem u svoju korist. Džumhur je u trećem gemu spasio jednu break-loptu te je odličnim poenom osigurao vodstvo 2:1 u drugom setu. To ga je očigledno motiviralo pa je u četvrtom gemu oduzeo servis Haaseu za vodstvo 3:1. Dobrim servisom potvrdio je break i povisio prednost. Haase je ispravio raniju pogrešku te je smanjio na 2:4, a potom je izborio dvije break-lopte. Drugu je iskoristio, vratio break i došao do 3:4, a potom servirao za izjednačenje. Damirovi problemi sa servisom su se nastavili, ali je uspio spasiti break-loptu, a potom odličnim poenom vratio vodstvo. Uslijedio je Nizozemčev servis za ostanak u setu, ali je na scenu stupio Džumhur te je iskoristio drugu set loptu za izjednačenje 1:1 u setovima. Pobjednik i putnik u polufinale ATP turnira u Dubaiju odlučen je u trećem setu. Damir ga je loše otvorio te darovao break Haaseu, a potom je u sljedećem gemu imao četiri break-lopte. Posljednju je iskoristio nakon pada Haasea te došao do izjednačenja. Ipak, Haase je ponovno oduzeo servis Džumhuru za vodstvo 2:1 u odlučujućem setu, a potom uspješno servirao te povisio svoju prednost. U sljedećem gemu je i Džumhur uspio osvojiti servis za smanjenje zaostatka, no istom mjerom je uzvratio Nizozemac. U tim trenucima je pala pokoja kap kiše, stanka je trajala šest minuta, a potom je meč nastavljen. Džumhuru je odmor godio pa je svojim servisom smanjio zaostatak, ali je Haase uzvratio servisom bez izgubljenoga poena za 5:3. Ponovno je uslijedila stanka zbog kiše, koja je trajala kraće. Bh. tenisač je servirao za ostanak u meču te je gem riješio bez problema. Međutim, ostao mu je teži zadatak, a to je oduzimanje servisa Haaseu. Ipak, nije uspio.

Uspjeh karijere

Damir će u ponedjeljak na ATP listi imati najbolji ranking karijere te će zauzeti minimalno 67. mjesto. Njegov najbolji ranking do sada je 71. mjesto.

- Bez obzira na poraz, mislim da mogu biti zadovoljan. Imao sam dvije velike pobjede. Ostvario sam ranking karijere, napredujem, pobijedio sam dvojicu velikih igrača. Moram biti zadovoljan, nakon Dubaija se diže forma. Iako je početak sezone bio lošiji, sad su rezultati puno bolji. U posljednja tri tjedna igrao sam dva četvrtfinala na dva vrlo jaka turnira”, rekao je naš tenisač.

On se nada da će na predstojećem turniru u Miamiju biti uspješan.

- Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama, već sutra idem u Ameriku kako bih se pripremao za Indian Wells i Miami, kazao je Džumhur.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?