nogomet

Džeko zabija više nego veliki Batistuta

Football - Soccer - AS Roma v Pescara - Italian Serie A Football - Soccer -  AS Roma v Pescara - Italian Serie A - Olympic Stadium, Rome, Italy - 27/11/16. AS Roma's Edin Dzeko shoot and score second goal.   REUTERS/Alessandro Bianchi  ALESSANDRO BIANCHI
29.11.2016.
u 08:00

Ne postoji rekord kojem se Edin Džeko ove sezone nije približio ili ga već srušio. Tako je izjednačio rekord od 10 pogodaka u 10 kola, koji je u dresu Rome držao veliki Argentinac Gabriel Omar Batistuta, a dvama pogocima protiv Pescare srušio je rekord Argentinca od 16 postignutih pogodaka u 20 prvenstvenih mečeva, koji je trajao već 16 godina.

Impresivne brojke

Džeko ih je, naime, zabio 17 u 18 odigranih mečeva i trenutačno je vodeći strijelac Serije A s 12 postignutih golova. U poretku za Zlatnu kopačku je treći, sa samo golom zaostatka za Cavanijem i Aubameyangom.

Džeko je pogocima protiv Pescare svoj ukupni golgeterski učinak povećao na 261. pogodak u karijeri, s tim što nije bio zadovoljan igrom momčadi, koja je olako primila dva pogotka od 18-plasiranog kluba u talijanskoj Seriji A.

Dobro počeli, ali...

- Počeli smo dobro, ali smo se očigledno opustili kada smo poveli 2:0. Previše smo lopti izgubili i nismo igrali ništa bolje u odnosu na Pescaru. Željeli smo postići više golova, tako da ovo nije dovoljno dobro, izjavio je Džeko, koji s nestrpljenjem iščekuje derbi protiv Lazija. U prošloj sezoni, u dva susreta oba puta je bio strijelac, iako je bio izvan forme, a sada je najveća opasnost po gradskog rivala.

- Ono što je najvažnije, osvojili smo tri boda, tako da smo s te strane zadovoljni. No, ne možemo nastaviti ovako. Ako Roma bude ovako igrala, nećemo pobijediti na derbiju, rekao je napadač Rome i dodao:

- Osjećam se dobro, ali uvijek želim više, završio je Džeko.

Njegove riječi nisu baš najbolje sjele Lucianu Spallettiju, koji je kontrirao našem napadaču:

- Onda bi Edin Džeko trebao početi igrati bolje i svi ćemo igrati bolje. Golovi i asistencije se primijete, no ima još dosta posla koji može obavljati, kao što je stvaranje prostora i odvlačenje defanzivaca, rekao je Spalletti, koji itekako psihološki djeluje na svoje igrače, posebice Džeku, tražeći od njega da se ne zadovoljava postignutim.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?