kapetan bih

Džeko postigao dogovor s Fenerbahceom, uskoro službeno predstavljanje

Edin Džeko
21.06.2023.
u 17:43

Kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je danas otišao na odmor, baš kako je i najavio prije dva dana na konferenciji za medije uoči utakmice s Luksemburgom.

Bh. napadač je doputovao u Tursku, a odmor će provesti u Antalyji i Marmarisu sa svojom obitelji, potvrdio je poznati turski novinar Yagiz Sabuncouglu te dodao kako će sada Džeko čekati Fenerbahce da ga pozove na službeni potpis ugovora.

Džekin menadžer Allessandro Lucci je još u nedjelju boravio u Istanbulu kako bi razgovarao o detaljima ugovora iskusnog napadača s Fenerbahceom, prenosi Klix.ba

Dan kasnije vratio se u Italiju te se već tada dalo naslutiti kako je pri kraju transfer Džeke iz Intera u Fenerbahce kao slobodan igrač.

Upravo je to danas potvrdio i Sabuncouglu koji je naveo kako su se dvije strane konačno dogovorile te se transfer samo još treba službeno objaviti. 

Podsjetimo, Džeko po isteku ugovora napušta Inter u koji je došao prije dvije godine iz Rome.

Prethodno je još igrao za Manchester City, Wolfsburg, Teplice, Usti nad Labem i Željezničar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?