Postigao 30 golova u sezoni

Džeko odmah iza Messija, Cavanija i Lewandowskog

Edin Džeko
14.03.2017.
u 10:34

Bh. reprezentativac Edin Džeko postigao je pogodak u trijumfu Rome nad Palermom (3:0). Roma je lagano došla do pobjede na Siciliji, a Džeko je postigao drugi pogodak za Vučicu, što je bio njegov 30. ove sezone, a 20 ih je postigao u Seriji A. 

S 30 pogodaka Džeko je četvrti igrač u Europi koji je došao do ove brojke golova. Prethodno su 30 ili više golova postigli jedino još Edinson Cavani (PSG), Lionel Messi (Barcelona) i Robert Lewandowski (Bayern), piše sportsport.ba. 

Ono što je također zanimljivo, Džeko je protiv Palerma u tri utakmie postigao četiri gola i očito da mu odgovara igrati protiv ove ekipe. S 20 golova, Džeko je i dalje u igri za najboljeg strijelca lige, a sada ima dva gola manje od vodećeg strijelca Andree Belottija, koji je u dresu Torina postigao 22 gola. 

Džeki je potrebno još sedam golova kako bi oborio svoj osobni rekord iz Wolfsburga. U dosadašnjem dijelu sezone Džeko je u dresu Rome postigao 30 golova u svim natjecanjima, dok mu je rekord 37 golova za Wolfsburg u sezoni 2008/09.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije