nogomet

Džeko: Ne radujem se Pjanićevim golovima dok zabija za Juve

Edin Džeko
26.11.2016.
u 11:36

Edin Džeko ove sezone briljira u dresu Rome i od 'transfer promašaja' je ekspresno izrastao u prvu zvijezdu rimskog kluba. Naravno, ako izuzmemo neprikosnovenog Francesca Tottija... 
bh. nogometašem, kojem su postavili nekoliko zanimljivih pitanja, a poseban naglasak je stavljen na utakmice koji slijede, prenosi sportsport.ba. 

Novinare je zanimlo je čli se Džeko naviknuo na Romu, ili Roma na Džeku? "Oboje. Stigao sam iz druge države u kojoj se pričao drugi jezik. Možda mi je za privikavanje trebalo malo više vremena nego što sam mislio, ali sada je sve u redu. Naučio sam mnogo o Seriji A, upoznao sam protivničke stopere, stadione, klubove... Vidi se to na terenu, zar ne?", rekao je Džeko, koji je potom govorio o predstojećim utakmicama s Lazijem i Juventusom, te kolegama iz reprezentacije - Luliću i Pjaniću. 

"Lulić je moj dugogodišnji prijatelj, ali kad počne utakmica mi se nećemo poznavati. Znam da Romi treba pobjeda protiv Lazija i ja ću uraditi sve da dođemo do tri boda. Isto važi i za Pjanića i utakmicu s Juventusom. Njegovim golovima za Juve se ne veselim, ali dobro. Čovjek samo radi svoj posao, profesionalac je", objasnio je Džeko.

Džeko je govorio i o atmosferi na talijanskim stadionima i uporedio je s Engleskom i Njemačkom. 

"Tamo su puniji stadioni, bez obzira na to koji klubovi igraju i u kakvoj su formi. U Italiji je uvijek pun stadion Juventusa, a to je ono što nama treba. Volio bih da je na našim utakmicama više ljudi jer se ima šta vidjeti. Eto, vidjeli ste gol Perottija protiv Plzena. Nogomet se igra zbog navijača", rekao je Džeko. 

Govorio je i o prilikama Rome za naslov u Seriji A. 

"Zaostajemo 7 bodova ali u igri ih je još 75. Ništa još nije gotovo. Već sam jednom s Cityjem osvojio titulu kad su nas svi otpisali, pa od tada vjerujem da je sve moguće", zaključio je bh. nogometaš. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije