ozbiljna fraktura

Džekin kirurg otkrio: Lom je bio gori nego smo mislili

edin dzeko
12.10.2019.
u 15:12

Kapetan nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko zadobio je ozbiljniju frakturu jagodične kosti nego što se mislilo, potvrdio je kirurg koji ga je operirao. Džeko je operiran nakon sudara glavama s protivničkim nogometašem u remiju Rome i Cagliarija prošle nedjelje.

"Bila je to ozbiljna fraktura, gora nego smo u početku mislili. U početku smo vjerovali da se radi samo o jagodičnoj kosti, ali smo kasnije pronašli frakturu prema donjem dijelu orbitalne kosti oko desnog oka. Bilo je potrebno izvršiti proceduru osteosinteze korištejnem pločice pričvršćene šarafima kako bi se orbita stabilizirala. To je bio jedini način. U drugim slučajevima sam imao posla s izoliranim frakturama, ali je Edinova ozljeda bila komplikciranija jer se radi o dvostrukoj frakturi zbog koje će oporavak biti duži", izjavio je kirurg Bruno Pesucci, prenosi Klix. 

Džeko ne smije žuriti s povratkom na teren.

"Kako bi kosti zarasle, bit će potrebno još tri do četiri tjedna. Najbolje je biti oprezan u ovim situacijama jer žurba može biti štetna. Karbonska maska možda ne bi pružala dovoljnu zaštitu u slučaju ovakve ozljede. Edinu će trebati tri do četiri tjedna oporavka", zaključio je Pesucci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?