košarka

Džanan Musa stiže 7. rujna, Nemanja Gordić 2 dana kasnije

05.09.2018.
u 10:20

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu je pod vodstvom izbornika Jasmina Repeše započela pripreme za rujanski ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Novi izbornik obećao je da će bh. vrstu voditi u dva sljedeća susreta kvalifikacija protiv Finske na gostovanju 13. rujna i tri dana kasnije u Sarajevu protiv Češke.

Volonterski

O duljoj suradnji za sada se ne govori ništa, ali je Repeša kazao da se o tome može govoriti nakon dvije utakmice kvalifikacija. Zna se samo da će poznati trener utakmice u rujanskom ciklusu kvalifikacija odraditi bez ikakve novčane naknade, potpuno volonterski. Svojim menadžerima je kazao da dva tjedna, koliko će biti angažiran s bosanskohercegovačkom reprezentacijom, zamrznu kontakte o mogućem trenerskom angažmanu. S Repešom u stručnom stožeru radit će Emir Halimić te Denis Bajramović koji je nekada bio angažiran u reprezentaciji BiH kada je njezin izbornik bio Aleksandar Petrović. Glavnina igrača stigla je u Sarajevo i odrađuje pripreme, a među njima je i NBA centar Jusuf Nurkić. Reprezentativcima će se među posljednjim priključiti još jedan NBA igrač, debitant u najjačoj ligi svijeta Džanan Musa.

Bh. vrsta može mnogo

Musa u Sarajevo stiže 7. rujna, a 2 dana kasnije stići će i Nemanja Gordić. Novi izbornik nastavlja tamo gdje je stao Vujošević i uvjeren je kako bh. vrsta može napraviti dosta, premda je svjestan kvalitete reprezentacija s kojima BiH mora igrati u borbi za 3. mjesto u skupini. Prvo mjesto teško će itko moći ugroziti Francuzima koji imaju odličan tim, dosta NBA igrača i imaju maksimalan učinak. Blizu cilju su i Česi koji imaju 5 pobjeda. Stoga mnogo zanimljivosti i neizvjesnosti očekuje se u utakmicama koje će odlučivati o 3. mjestu, jedna od njih je i susret Finske i BiH u Espu 13. rujna.•

Košarkaši Širokog, višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine, nakon što su u prvom oglednom susretu nakon temeljnih priprema pobijedili njemačkog trećeligaša Echlingena, sinoć su gostovali u Nikšiću (Crna Gora) kod regionalnog 2. ABA ligaša, momčadi Sutjeske.

Ove dvije momčadi odigrat će još dva ogledna susreta, a momčad iz Podgorice stiže u Široki Brijeg u petak 7. rujna, kada će se s početkom u 18 sati u dvorani Pecara odigrati i drugi ogledni susret protiv momčadi iz Širokog Brijega, jedan od desetak planiranih prije 13. listopada kada se očekuje početak nove košarkaške sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. (mbo)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije