Sarajevski derbi

Dvojici nogometaša prijetili navijači

20.05.2017.
u 08:00

Gradski derbi između Sarajeva i Željezničara (17 sati) može ovaj put odlučiti o naslovu prvaka. Sarajevo će pokušati odgoditi slavlje plavih, koji bi pobjedom na koševskom stadionu osigurali naslov prvaka BiH kolo prije kraja prvenstva, a s osvojenim bodom bi i dalje držali sve u svojim rukama.

Sarajevo uzdrmano

Nermin Crnkić i Edin Rustemović neće biti u kadru jer su napustili grad zbog prijetnji pojedinih navijača. U kombinaciji neće biti ni Marko Mihojević (povreda) i Said Husejinović. Trener Sarajeva Mehmed Janjoš razočaran je posljednjim događanjima i žao mu je što su dvojica igrača napustila Sarajevo.
- Neprihvatljivo je ponašanje pojedinaca, koji nisu navijači Sarajeva i zbog promašaja prijete momcima. Dogovorili smo se da oni napuste grad jer su to bile stravične prijetnje. Da nije utakmica sa Željezničarom, ja bih kao Mehmed Janjoš uradio nešto drugo (vjerovatno bi ponudio ostavku nap. a.). Bez obzira na sve, Sarajevo će učiniti maksimum napora, izjavio je Janjoš.
- Ovo nam treba biti dodatni motiv da damo više nego što možemo. Vidjeli ste u Širokom Brijegu da naša momčad može igrati kvalitetno. Nadam se da će sve proteći fer i sportski. Što se tiče Željezničara, to je momčad koja igra tvrdo, ali i momčad koja zna što hoće. Vjerujem da ćemo dati zadnji atom snage. Matematički možemo biti prvi, a sve dok postoje šanse, želimo pobijediti, izjavio je Janjoš.
Za razliku od Sarajeva Željezničar u potpunosti spreman dočekuje utakmicu sezone.
- Ovo je za nas meč sezone i dat ćemo sve da slavimo pobjedu i osvojimo naslov. Izaći ćemo na teren kao protiv Zrinjskog i sve te špekulacije kako je Sarajevo umorno ostaviti po strani. Protiv Širokog su pokazali da su dobra momčad. Međutim, mi smo u prednosti i naš motiv bi trebao biti veći, naglasio je trener Željezničara, dodajući kako se više ne želi osvrtati na meč u Krupi.
Ne bih više o tome. Protiv Sarajeva imamo plan kako ćemo igrati i na terenu ćemo sve pokazati. Uz to, nikad nismo bili ekipa koja će igrati na bod, već uvijek idemo na pobjedu. Pružit ćemo sve što možemo, a utakmica će nam reći hoće li to biti dovoljno za bod ili tri, smatra Petrović, koji nije želio govoriti o mogućem sastavu, s tim što se u kadar definitivno vraćaju Semir Kerla i Siniša Stevanović, dok pravo nastupa zbog kartona nema Danijel Stojanović.

Dolazi 1725 navijača

- U derbijima ne igra ni tabela, ni forma, niti išta - nema pravila. Nama je ovo bitna utakmica, kao i svaka do sada.
Od prvog dana proljeća igramo stalno neke bitne utakmice i nadam se da barem u posljednjem kolu protiv Radnika, nećemo igrati pod pritiskom, rekao je Zajko Zeba, koji vjeruje u pobjedu nad gradskim rivalom.
- Nemamo ekipu koja će igrati na remi. Kad nas ide možemo pobijediti bilo koga, a kada nas ne ide, izgledamo loše, ali ne gubimo. Mi znamo naš cilj i nama igraju dva rezultata, tako da smo u psihološkoj prednosti. Uz to smo i odmorniji i dajemo maksimum da ostvarimo dobar rezultat, riječi su Zebe.
Podsjetimo, u današnji derbi uvertira su bila prepucavanja oko ulaznica. Sarajevo se “osvetilo” Želji za mali broj ulaznica na Grbavici, zbog čega su Horde zla bojkotovale derbi pa je sada Uprava koševskog tim odlučila Manijacima dati svega 1725 ulaznica, s tim da mogu kupovati karte za ostale tribine, ali ne smiju imati navijačka obilježja.
Usprkos tome, navijači Želje su najavili dolazak na Koševo kako bi bodrili plave u nastojanjima da osvoje naslov prvaka BiH, koji je početkom sezone izgledao miljama daleko, a sada je samo do korak od povratka u vitrine stadiona Grbavica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije