SEHA liga

Dvije sekunde do kraja izgubili 2 boda

02.03.2017.
u 08:00

Što reći o utakmici u kojoj je Izviđač Central osiguranje najprije “visio”, a zatim se kockao i prokockao dva pogotka prednosti u samo 29 sekundi, nego da je bilo dramatično, napeto i poučno.

Težak raspored

Zašto poučno? Jednostavno iz razloga što je vraški teško postići pravu formu momčadi bez natjecateljskog kontinuiteta. Od prve službene utakmice u nastavku sezone, protiv moćnog Veszprema u Mađarskoj, do susreta protiv Metalurga, također u SEHA Gaszprom ligi, Izviđač CO su dijelila puna 23 dana. Ni u nastavku do početka Lige za prvaka raspored nije bajan, slijede još dvije, domaće, utakmice SEHA lige protiv Gorenja 7., pa Vardara 14. ožujka, a onda punih mjesec dana počeka do završnice prvenstva BiH. Završnica državnog prvenstva skautima je ključ cijele sezone. Sudeći po utakmici protiv Metalurga 24:24 (10:13), treneru Zdenku Grbavcu trebat će puno umješnosti održati natjecateljski ritam, odnosno u doigravanje za prvaka ući sa spremnom momčadi. Uz osvojeni bod to je osnovna poruka utakmice protiv Metalurga, koju je Izviđač odigrao promjenjivo, prvo poluvrijeme šepavo, a drugo uz silnu želju tek nešto bolje. Natjecateljski diskontinuitet vidio se na igračima, čemu je na kumovala i činjenica da su, suprotno najavama, Metalurgu suprotstavili nekompletan sastav, bez Šarca i Čuture. Sigurno bi s njima dvojicom bila druga priča, ali temperatura odnosno ozljeda ostavili su skaute bez pouzdanog dvojca. Slično kao jesenas na nekim domaćim utakmicama, primjerice Zagreb, u silnoj želji za pobjedom mladi skauti su razbranili protivničkog vratara. Čak 12 obrana u prvoj dionici skupio je Darko Arsić, do kraja 50-ak, na sreću domaćih u nastavku mu je parirao izvrsni Marko Ivanković koji je uz obranjeni sedmerac, prvom strijelcu utakmice Obradoviću, zaustavio čak 5 zicera! Izuzetnim obranama, ukupno 12, Ivanković je dvadesetak minuta držao skaute iznad vode. Presudna je bila 49. minuta kada Obradović sa sedam metara gađa vratnicu, dok na drugoj strani Raguž, također sa sedam metara, pogađa i smanjuje na 17:19, koju minutu prije toga gosti su imali 15:19! U nastavku Ivanković “skida” zicer, a u 51. Hrstić pogađa za 18:19, gosti potom griješe, a minutu poslije opet Hrstić poravnava 19:19.

Uzbuđenja u zadnjoj minuti

Novim pogotkom A. Grbavca domaći, poslije vodstva 4:3 u 7. minuti, u 53. stižu do nove prednosti 20:19. Ivanković brani sedmerac Iliću, a Hrstić podiže na 21:19. Posljednje nepune dvije minute su posebna priča.

Pri rezultatu 22:22 i 58.03 na semaforu i lopte u posjedu, Metalurg uzima time out, Obradović promašuje, a A. Grbavac na suprotnoj strani pogađa. Gosti ponovno neuspješno napadaju, loptu im uzima Raguž, a iz polukontre A. Grbavac ponovno pogađa 24:22. S tim se rezultatom i uzavrelom dvoranom u kojoj je bilo blizu 2000 ljudi ušlo u posljednju minutu. Gugleta u 59.31 minuti smanjuje 23:24. Izviđač kreće smušeno, crnogorski suci dižu ruku, dodavanje između Raguža i Hrstića presijeca Gugleta i kraj istrčalog Ivankovića, skoro s centra, dvije sekunde prije kraja pogađa prazna vrata.

- Utakmicu smo otvorili dobro, brzo stvorili prednost. U nastavku smo se griješeći ‘gasili’, ali smo sretno i spretno izborili neodlučan rezultat. Čestitke Izviđaču na korektnosti i navijačima, kazao je Vanja Ilić iz Metalurga.

- Prvo poluvrijeme dobro smo igrali obranu, ali nismo iskoristili brojne prilike. U nastavku nastavili smo s dobrom obranom, a popravile su se stvari i u napadu. Imali smo prednost, ali je, nažalost, nismo uspjeli sačuvati, kaže Mislav Grgić iz Izviđača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije