široki brijeg

Dva derbija uspješni, žele pobjedu na Grbavici

24.04.2019.
u 09:36

Nakon važne 1:0 pobjede protiv Zrinjskog, Široki Brijeg zadržao je treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici i četiri boda prednosti ispred Željezničara, s kojim se utrkuje u borbi za europske pozicije i s kojim večeras igra na Grbavici u 20 sati. Ostat će treći i ako izgubi, ali time borba za izlazak u Uefina natjecanja neće biti odlučena. Jer iz prikrajka svoju prigodu za Europu vrebaju četvrta Sloboda te peti i šesti Radnik i Čelik.

Zahtjevna utakmica

- Očekuje nas zahtjevna utakmica na Grbavici. Nismo ni mi ni Željezničar još osigurali Europu, trebamo biti maksimalno oprezni. Nogometaši su nakon Zrinjskoga dobili dan odmora. Treba im u teškom ritmu srijeda – nedjelja - rekao je odmah nakon susreta u nedjelju trener Širokoga Goce Sedloski.

Kad je Sedloski u pitanju, teško je “kužnuti” kakav će sastav izvesti te u kakvoj će formaciji Široki istrčati:

- Nemojte to pitati jer ni ja ne znam - rekao nam je jučer Denis Ćorić, pomoćni trener Širokog, pola sata uoči posljednjega treninga:

- Vidjet ćemo stanje s nekoliko “natučenih”, ustanoviti mogu li igrati te analizirati protivnika. Po onom što znam, svi su igrači u konkurenciji, pa i Josip Kvesić, Ante Hrkać, Zvonko Pamić, Eliomar Silva... Nije lako odrediti sastav jer osim što moramo odabrati zdrave, spremne i odmorne, trebamo voditi računa da u zapisnik mogu samo četvorica stranaca (Široki Brijeg ih ima sedam) te trojica mlađih od 21 godine - rekao nam je Ćorić i dodao da moraju razmišljati i o suboti kada na Pecaru dolazi Krupa.

Hm, ovo ipak sliči na slatke brige. Od viška glava ne boli. A i Željezničar ima svoje probleme. Sinan Ramović i Armin Zec ispali su iz konkurencije zbog tri žuta kartona...

Statistika ne znači ništa

A aktualnom prvenstvu večerašnji će susret biti treći. Dana 2. rujna na Pecari Željezničar je postigao laganu i visoku pobjedu protiv Širokoga – 3:0 (Rodin, A. Zec, Jazvić). Širokobriježani su uzvratili 2. prosinca na Grbavici kada su slavili 3:2 (Marić, Begonja i Eliomar za Široki, Hajdarević i Jazvić za Željezničar). Večeras na Grbavici dva stara rivala sastat će se 35. put u prvenstvu od kada je ustanovljena zajednička Premijer liga BiH. Široki ima više uspjeha (34 17 3 14 43:38), ali statistika ne znači ništa.

- Uvijek idemo na pobjedu, bez obzira s kim igramo i gdje igramo. Tako ćemo igrati i večeras - rekao nam je Ćorić, ali je priznao da bi ovog puta bio zadovoljan i podjelom bodova:

- Ne bih imao ništa protiv jer zadržali bismo četiri boda prednosti nad njima...

Sastav ćemo sami odrediti: Bilobrk – Ćorluka, Kovačić, Matić, Barišić, Marković – Enin, Kožul (Stanić) – Ćorić, Begonja (Marić), Bagarić. Svoju prigodu za ulazak s klupe čekat će: Zlomislić, Perković, Babić, Franjić, Vukoja, Jurić, Petrović... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije