nekadašnji uspješni košarkaš

Dujmović: Hrvatski košarkaški klub Mostar igrat će Premijer ligu BiH

22.06.2024.
u 15:32

Pero Pepi Dujmović, osnivač KK Pepi Sport iz Mostara, nakon promjene imena najavljuje novi klupski iskorak te naglašava kako zanimanje za košarku u gradu na Neretvi nikad nije bilo veće

Za kratko vrijeme postojanja, ni punih deset godina, Hrvatski košarkaški klub Pepi Sport iz Mostara napravio je zavidne rezultate, a prije nekoliko mjeseci promijenio je ime u Hrvatski košarkaški klub Mostar. Klub je nastao na entuzijazmu svoga osnivača i nekadašnjega uspješnog košarkaša, a danas prepoznatljivog sportskog djelatnika Pere Pepija Dujmovića. Dujmović je u početku bio i vlasnik kluba, poslije je klub prepustio drugim ljudima, a njegova uloga, formalno, u klubu više ne postoji, ali je u svakom slučaju snažna i manifestira se kroz savjetodavni i stručni karakter.

- S obzirom na sve okolnosti, smatrao sam da Grad Mostar zbog duge tradicije i nikada većeg zanimanja mladih ljudi za košarkom mora imati klub koji će imati ozbiljnu ulogu u bosanskohercegovačkoj košarci. Mi smo počeli prije osam godina sa svega desetak igrača, ali imali smo jasnu viziju što i kako dalje. Stalno smo rasli i razvijali se da bismo protekle sezone osvojili prvenstvo Herceg Bosne i izborili nastup u najjačoj bosanskohercegovačkoj košarkaškoj ligi. Uz uspjeh seniorskog sastava u kojemu mahom igraju mladi košarkaši, u formalno mlađim vrstama postizali smo solidne rezultate - govori Dujmović za Večernji list BiH.

Hoće li Hrvatski košarkaški klub Mostar sljedeće sezone igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine?

- Imamo čvrsta obećanja od naših gradskih struktura vlasti i nadam se da će se obećanja i ispuniti. Sve bi se trebalo znati najkasnije do sredine srpnja, kada bismo, ako sve bude prema planu, počeli do kraja ozbiljno razmišljati što i kako dalje u višem rangu natjecanja. Prije svega, pokušat ćemo pronaći novoga trenera kako bismo navrijeme mogli početi s pripremama za novu sezonu. Imamo dvije opcije, ostvariti plan igranja u Premijer ligi ili pak ostati u hercegbosanskoj ligi s razvojnim karakterom kakav smo imali i dosad. Nećete vjerovati da, kada je u pitanju zanimanje za košarku, u Gradu Mostaru ono nikada nije bilo veće. U klubu imamo stotinu mladih igrača, a osim toga, zasigurno ih toliko ima i u drugim klubovima te takvu situaciju moramo iskoristiti.

Izgleda li da je Grad Mostar duge sportske tradicije, osim nogometa, nekako zanemario ostale sportove?

- Sportski Mostar nije samo nogomet kojemu je nekoliko godina sve podređeno. Moramo voditi računa i o drugim sportovima jer je zanimanje mladih jako veliko i izvan nogometa. Znam da Mostar muku muči sa sportskom infrastrukturom, ali se moramo potruditi mladim ljudima stvoriti uvjete za bavljenje sportom, u ovom slučaju košarkom, a tu je i rukomet te ostali sportovi.

Je li se klub i službeno prijavio za nastup sljedeće sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?

- Da. Klub se službeno prijavio i duboko vjerujem da ćemo igrati Premijer ligu. Igrat ćemo je s domaćim snagama, ali želim naglasiti da smo spremni za suradnju s drugim klubovima jer u ovom trenutku hercegovački bazen ne smije se svesti samo na dva kluba - Široki i Posušje. Nama je, prije svega, cilj razvojni put, igrački graditi i podizati na višu razinu potencijal i talent mladih košarkaša kojih u ovim krajevima ima jako mnogo. Rezultat nam nije prioritet i na tome ćemo ostati. Svi ti mladi košarkaši, koji ne mogu ostvariti svoje ambicije u određenom trenutku u drugim klubovima, imaju prostora za njihovo uzdizanje u HKK Mostar. Takvi igrači često zbog rezultatskog imperativa imaju manje prostora za igranje i mi upravo težimo njihovu razvoju i stasanju prema željenim ciljevima - kazao nam je na kraju Pero Pepi Dujmović, jedno od zaštitnih imena mostarske, ali i košarke na širim prostorima koji ovih dana posjećuje kampove u Hrvatskoj u cilju pronalaženja mladih i darovitih košarkaša.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije