DEBITIRAO U LIGI

Duje Čop: Ne bojim se jer znam da sam dovoljno dobar za Primeru!

Duje Čop
Foto: UESyndication/PIXSELL
22.08.2015.
u 12:44

– Ustajanje je uvijek u osam sati. Svaki dan idemo na razna mjerenja, testiranja, vaganje... Svaki se detalj analizira i provjerava, pa i to koliko se koji igrač brzo oporavlja od napora.

Nakon sinoćnjeg debija u Primeri protiv Seville (0:0) u kojem je odigrao solidnih 67 minuta, Duje Čop sigurno u mislima već vrti film nastupa na Nou Campu. U drugom kolu Malaga će snagu odmjeriti s Barcelonom. Iza njega su uspješne pripreme u kojima je u pet nastupa zabio tri gola. Čini se da bi Malagina filozofija igre mogla odgovarati Čopu.

Ustajanje je u osam...

– Sjajno sam se prilagodio. Za sada sve ide kako sam zamislio. Momčad je jako dobra i trener Javi Gracia mi savršeno odgovara. Ima drukčiji pristup od svih koji su me dosad trenirali –ističe Čop.

Španjolski dio priprema Čop je odradio u Malaginu trening-kampu.

– Ustajanje je uvijek u osam sati. Svaki dan idemo na razna mjerenja, testiranja, vaganje... Svaki se detalj analizira i provjerava, pa i to koliko se koji igrač brzo oporavlja od napora.

A što očekuje u svom španjolskom izazovu?

– Ovo je sigurno najjača liga u kojoj sam igrao. Zanima me odnos snaga španjolskih klubova, a to ću vidjeti kada sezona bude u punom jeku. No, ne brinem se, pa i veći igrači od mene trebaju vremena za prilagodbu na novu sredinu.

Što bi ga zadovoljilo?

– Važno je da igram što više. Ne plašim se jer mislim da sam dovoljno dobar za Primeru.

Ne trese se uoči debija na Nou Campu.

– Nema straha, jedva čekam. Kad bih barem mogao igrati svaki dan protiv najboljih momčadi na svijetu. To je san svakog igrača. Nisam se čuo s Rakitićem, ali ima još vremena.

Primera je ove sezone pojačana i Mateom Kovačićem.

Sevilla je moćna

– Nisam ga htio zvati i opterećivati jer je bio zaokupljen prelaskom, nadam se da ću mu na okupljanju reprezentacije čestitati na transferu. Ne plašim se za Matea. On je jedan od najtalentiranijih mladih igrača svijeta.

Nije mudrost kazati da će Barcelona i Real biti glavni konkurenti za naslov. Koje bi se još momčad mogla istaknuti?

– Sevilla je pokazala da je također moćna. Barci je zabila četiri komada, baš kao i Athletic s Ernestom Valverdeom koji je donio posebnu filozofiju u njegovu igru. Barcelona ima problema s obranom. Naš trener studiozno analizira svakog protivnika, vjerujem da bismo i mi mogli pronaći nekakvu pukotinu u njezinoj obrani.

Koliko Malaga može u Primeri?

- Lani joj je mjesto u Europi pobjeglo u zadnjem kolu. Ove godine cilj je isti – zaključio je Čop.

>>Duje Čop ponovno strijelac za Malagu, pogledajte njegov pogodak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije