Za nove klubove nekoliko poznatih sportaša prve minute odigrali u Širokom Brijegu

Dražen Petrović, Luka Modrić i Ivan Rakitić svoje su debije imali u Širokom Brijegu

11.07.2018.
u 16:00

Široki Brijeg je jedan od najsportskijih gradova u Bosni i Hercegovini. Tamošnji stanovnici posebice se ponose na svoje nogometaše i košarkaše. I jedan i drugi klub osvajali su naslove prvaka i pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Najtrofejnija momčad

S osamnaest naslova, devet puta prvak i isto toliko su bivali pobjednici Kupa, košarkaški klub Široki najtrofejnija je sportska momčad u Bosni i Hercegovini od njezina osamostaljenja.

Nekoliko je poznatih sportskih megazvijezda svoje prve minute u svom klubu odradilo upravo u Širokom Brijegu. Nenadmašni košarkaški mađioničar Dražen Petrović, nakon što je 1984. godine pristupio zagrebačkoj Ciboni iz Šibenke, za svoj novi klub debitirao je 15. rujna protiv tadašnje Mladosti u Širokom Brijegu.

Susret je odigran u dvorani Gimnazije koja je bila pretijesna da primi sve koji su htjeli vidjeti to novo košarkaško čudo koje je iz Šibenika pristupilo velikoj Ciboni, a ubrzo nakon toga zadivilo i cijeli košarkaški svijet.

U Ciboni ga je dočekao njegov stariji brat Aleksandar Aco Petrović i niz drugih zvučnih imena tadašnje Cibone koje je njihov trener Željko Pavličević poveo u Široki Brijeg.

Briljirao na debiju

Susret je završen uvjerljivom 124:82 pobjedom Zagrepčana u igri u kojoj je Dražen Petrović s nepunih dvadeset godina jednostavno briljirao.

Ubacio je trideset poena, a za Cibonu još su igrali Bečić 12, A. Petrović 6, I. Nakić 10, Čutura 14, Ušić 16, Knego 12, Vukičević 4, Arapović 12. Za Mladost su igrali Zovko, Naletilić 3, Skoko 6, Kožul 18, Salavarda 3, Vasilj 17, Ivanković, Luburić 16, Penavić 14, Kikaš 1, Matković 2, Šušak 2, a s klupe ih je vodio danas pokojni Stanko Jelčić.

Aktualni kapetan nogometne reprezentacije Hrvatske Luka Modrić nakon što je iz Dinama posuđen Zrinjskom iz Mostara, za mostarski klub debitirao je na Pecari protiv Širokog Brijega koju je njegov Zrinjski izgubio 3:0.

Kao sedamnaestogodišnjak u majici Zrinjskog 2004. godine dobio je nagradu “Filip Šunjić Pipa” kao najbolji igrač mostarskog kluba u toj sezoni, a nagrada se svake godine dodjeljuje u spomen na pokojnog navijača Zrinjskog. Malo je onih koji znaju da je i zvijezda Barcelone i nogometne reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić kao sedamnaestogodišnjak također odradio prve minute na Pecari. Kao sedamnaestogodišnjak debitirao je 29. rujna 2005. godine za Basel u susretu Kupa Uefe u Širokom Brijegu. U Baselu je tada jedan od glavnih igrača bio drugi Hrvat Mladen Petrić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije