Branko Karačić

“Drago mi je što Zrinjskom i Širokom ide dobro”

08.06.2019.
u 18:25

Hrvatski trener Branko Karačić ovih se dana odmara u Hercegovini. Zatekli smo ga u Mostaru dok se pripremao za jednu svadbu.

- Tu sam u posjetu rodbini i prijateljima. Uvijek u ovaj kraj rado navratim. Dobro mi je došao odmor nakon sezone, jako sam sretan svaki put kad ovamo dođem jer sretnem meni drage ljude - kazao nam je Karačić koji je prošle sezone ostvario novi trenerski uspjeh.

Kao šef stručnog stožera vodio je Varaždin natrag u 1. hrvatsku nogometnu ligu. Njegov klub se konačno vratio u elitu hrvatskog nogometa. Taj uspjeh dočekan je s velikim oduševljenjem nogometne javnosti u susjednoj zemlji. Karačić je momčad preuzeo nekoliko kola prije kraja prvog dijela sezone, nakon čega je Varaždin krenuo s uspjesima, a na kraju je osigurao povratak u 1. HNL.

- Momčad sam preuzeo pred derbi sa Šibenikom koji je u tom trenutku bolje izgledao od nas. Polako smo se dizali, odradili smo dobre pripreme za nastavak sezone i napravili smo dobru selekciju u momčadi. Uprava kluba dala mi je slobodne ruke prilikom sastavljanja igračkog kadra za nastavak sezone i na kraju smo bili uspješni i plasirali se u 1. HNL - dodao je Karačić.

Benko i Jertec, u regiji dobro poznati igrači, nosili su igru Varaždina, a uz njih dobro su se uklopili ostali igrači. Varaždinu slijede pripreme za 1. HNL, a Karačić još nije siguran hoće li se nastaviti suradnja.

- Nakon odmora ćemo razgovarati o toj temi. Do tada se želim malo odmoriti od nogometa - kazao je Karačić koji i dalje prati igre Zrinjskog s kojim je kao trener osvojio naslov i Širokog Brijega koji je također vodio kao trener:

- Drago mi je što Zrinjskom i Širokom i ove sezone ide dobro. Zrinjski nije uspio obraniti naslov, ali drugo mjesto, po meni, nije neuspjeh. Oba su kluba ostvarila plasman u Europu, što je veliki uspjeh - zaključio je Karačić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije