NBA liga

Double-double učinak za Dragana Bendera

22.01.2019.
u 08:40

Kontinuirano dobre igre u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta pružaju hercegovački košarkaši Ivica Zubac, Dragan Bender i Mario Bogdanović. Bogdanović je već stara NBA kost, dok ga pomalo love dvojica mlađih, Ivica Zubac i Dragan Bender.

Prilika u prvoj petorci

Zubac je prije nekoliko dana odigrao najbolju utakmicu od kada je stigao u NBA ligu. Izvrsna utakmica odigrana je u Minneapolisu gdje su Wolvesi dočekali najgoru momčad Zapada, Phoenix Sunse. Kako Deandre Ayton nije zaigrao za goste, trener Sunsa Igor Kokoškov prigodu među starterima odlučio je dati Draganu Benderu koji je ove sezone odigrao tek 14 utakmica, a ostatak proveo sjedeći na klupi. Mladi Čapljinac prigodu je odlično iskoristio i potvrdio kako nije zaboravio igrati. Na parketu je proveo čak 29 minuta, upisao je 12 poena (4-10, trica 0-5, sl. bacanja 4-7), deset skokova, dvije asistencije, po jednu blokadu i izgubljenu loptu. Bio je to peti double-double učinak Benderove karijere, odnosno prvi u tekućoj sezoni. Ostaje vidjeti hoće li ova Benderova igra popraviti njegovu poziciju kod trenera Kokoškova koji mu do sada nije dao previše prilika za dokazivanje.

Solidna igra Bogdanovića

Dobru igru u majici Indiana Pacersa, koji su upisali pobjedu 120:95 na domaćem terenu protiv Charlotte Hornetsa, pružio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović - zabio je 16 koševa uz sedam skokova. Na parketu je proveo 28 minuta, iz igre šutirao 7/14, a imao je i dvije asistencije. Bojan Bogdanović odnedavno je drugi najbolji hrvatski strijelac u NBA ligi svih vremena. Sa sveukupno 4805 koševa ubačenih tijekom dosadašnje NBA karijere pretekao je legendarnog Dražena Petrovića, ali daleko iza nedostižnog Tonija Kukoča i njegovih 10.874 poena. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije