Košarka

‘Double-double’ učinak Karačića kod Mladosti

košarka
28.12.2017.
u 10:00

Sva tri hercegovačka kluba u 11. kolu Prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine upisala su pobjede. Zrinjski je u ranije odigranom susretu slavio u Bijeljini nad Radnikom, Široki je ostvario važnu pobjedu u Mrkonjić Gradu, a sve bolji Student slavio je u Mostaru nad favoriziranim Kaknjom.

Pobjeda na gostovanju

Širokobriježani su na gostovanju pobijedili Mladost u susretu koji im mnogo znači u njihovu nastojanju izboriti plasman među pet, a što donosi i nastup u Ligi za prvaka.

Najzaslužniji za pobjedu sastava Damira Vujanovića bio je kapetan Ivan Karačić koji je upisao 27 poena i imao 11 skokova. Uz njega, dobro su odigrali i Markus Lončar, koji je zabilježio 13 poena, Ivan Mikulić dodao je 12 poena, Mateo Drežnjak 11, Jure Zubac 10. U domaćem je sastavu Sreten Knežević upisao 20 poena, Stefan Mijović 14, Nikola Majić 12. Nakon tri pobjede u nizu i maksimalnim učinkom od kada je sjeo na klupu Širokog, njihov trener Damir Vujanović kazao je:

- Zadovoljan sam s ove tri pobjede u nizu. To je velika stvar za ove mlade igrače, pogotovo jer smo sve tri utakmice dobili u egalu, što će im pomoći kako bi dobili još više iskustva i samopouzdanja.

Košarkaši Studenta pobijedili su 78:76 na svom parketu Kakanj i stigli do četvrte prvenstvene pobjede. Vodili su Mostarci šest i pol minuta prije kraja s deset poena prednosti, no prednost su brzo ispustili, ali, na njihovu sreću, u uzbudljivoj završnici uspjeli su pobijediti sastav Josipa Pandže koji je slovio kao blagi favorit. U sastavu Dženana Rahimića isticali su se Ivo Mikulić, koji je ubacio 19 poena, Jelen Ross dodao je 17, Đorđe Lelić 16. U posljednjem susretu kola Bosna je na svom parketu nadigrala Slobodu i upisala sedmu pobjedu. Za uspjeh studenata najzaslužniji su Bradford, Hanner i Ćurevac, a kod Slobode standardno dobar bio je bh. reprezentativac Hasandić.

Rezultati 11. kola: Radnik - Zrinjski 70:74, Mladost - Široki 71:77, Student - Kakanj 78:76, Spars - Bošnjak 82:73, Bosna Royal - OKK Sloboda 91:79.

Poredak: Zrinjski 9-1, Spars i Bosna Royal 8-2, Kakanj 7-3, Široki 6-4, Student 5-5, Sloboda i Radnik 4-6, Mladost 3-7, Vogošća 1-9, Bošnjak 0-10.

Šutalo izgubljen

Pobjeda Zrinjskog nad Dynamicom u Beogradu skupo je stajala mostarsku momčad. Na tom susretu nezgodno se ozlijedio Marko Šutalo, jedan od nositelja njihove igre. Nadali su se u Zrinjskom kako je riječ o lakšoj ozljedi, ali, nakon liječničkoga pregleda, ustanovljena je ozljeda prednjih križnih ligamenata. Iskusni košarkaš morat će pauzirati od šest do devet mjeseci i za njega je ovogodišnja košarkaška sezona završena.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije