Toni Karačić

Došao sam u GOŠK napraviti nešto, nadam se da ćemo u tome i uspjeti

storyeditor/2023-11-27/toni.png
28.11.2023.
u 15:58

Nakon visokog poraza od Zrinjskog u Gabeli od 1:5, igru momčadi koju je nedavno preuzeo, kao i planove za budućnost komentirao je trener GOŠK-a Toni Karačić

Tri posljednje utakmice u Gabeli bile su prava katastrofa za sastav GOŠK-a. Podavala, odnosno Stadion Perice Pere Pavlovića, desetljećima je slovio kao domaćinski teren, a kako stvari trenutačno stoje, za GOŠK bi bilo bolje da stalno gostuje, piše Večernji list BiH.

Porazi na domaćem terenu

U prilog tome ide i učinak u proteklih 15 kola Premijer lige BiH. Trojanci su na svom terenu osvojili samo sedam bodova, dok su u gostima bili za dva boda uspješniji, osvojivši ih devet. Podsjećamo, u tri posljednje domaće utakmice Gabeljani su izgubili od Borca s 3:0, zatim od Veleža 4:0 pa od Zrinjskog s čak 5:1. Ne samo da nisu osvajali bodove nego su se i osramotili. Poraz protiv Veleža rezultirao je ostavkom trenera Denisa Ćorića. U međuvremenu je kormilo preuzeo Toni Karačić, koji je startao gostujućom pobjedom protiv Zvijezde 09, a onda je u Gabeli uslijedila repriza utakmice protiv Veleža - GOŠK je na istovjetan način primao pogotke, ne iz izrađenih akcija protivnika nego nakon svojih pogrešaka.

Osvrćući se na utakmicu protiv Zrinjskog, trener Toni Karačić poslije susreta je kazao:

- Izgubili smo, poraz je visok, ali nemamo ni prostora ni vremena nešto previše kukati. Mi znamo u kakvoj smo poziciji. Valja nam ovu utakmicu koliko-toliko ostaviti iza sebe, pripremiti se za sljedeće utakmice kako bismo došli do bodova koji su nama prijeko potrebni - kazao je na prvu trener Karačić, a potom nastavio:

- Očekivao sam kvalitetniji otpor, da pokušamo iskoristiti neku slabost, neku pogrešku igrača Zrinjskog, međutim, na terenu smo poslije prvog pogotka bili u jednosmjernoj ulici, napravili smo previše tehničkih pogrešaka iz kojih smo primali golove. Nemamo vremena za plakanje, u sljedećim utakmicama moramo biti energičniji, borbeniji, jači na lopti, protiv Zrinjskog apsolutno nismo bili na razini, nemamo što reći nego čestitati Zrinjskom - rekao je trener Gabeljana te na opasku da GOŠK kontinuirano poslije svojih pogrešaka golove prima u serijama, dodao:

- Svaki gol dolazi nakon pogrešaka. Činjenica je da smo primili jako, jako jeftine golove, u nekoj organizaciji napada. Ovo je naš teren, a protivnik se bolje adaptirao na njega i pri tome iskoristio naše pogreške koje se nisu smjele dogoditi. Zrinjski je godinama u vrhu Premijer lige, rijetko griješi, a tuđe pogreške kažnjava. Neću i ne želim kukati na svoju ekipu, maksimalno ćemo raditi sljedećih dana, ispravljati stvari kako bismo tri preostale utakmice odigrali kvalitetnije. Sljedeća utakmica je protiv Širokog, opet igramo kući, nadam se kvalitetnijoj i energičnijoj prezentaciji. Pokušat ću napraviti sve, analizirati, momčad napraviti što kompaktnijom i kvalitetnijom kako bismo se u nadolazećim utakmicama imali čemu nadati - kazao je trener Karačić.

- Naš roster uoči ove utakmice nije bio zavidan, izvan pogona je Nižić, na kojeg ne možemo računati do kraja sezone, Mihaljević i Šero također su bili ozlijeđeni, priključili su se prije dva-tri dana u nekakav kontinuitet treninga koji, objektivno, nemaju pa protiv Zrinjskog nismo htjeli krenuti s njima da ih ne bismo izgubili za sljedeće utakmice. Obojica su rovita pa sam im dao priliku samo u nastavku - kazao je.

Zahvaljujući rezultatima ekipa s dna ljestvice u posljednja dva-tri kola, GOŠK još relativno dobro stoji na ljestvici, međutim, da bi se osigurao opstanak, mora iznenaditi i jake protivnike, a kako dalje, pitali smo trenera Karačića:

- U prvom krugu momčad GOŠK-a je, po mom mišljenju, ostvarila solidan rezultat, što prvenstvo ide dalje, dobre igre moraju se ponavljati. Posebice kući moramo biti puno kvalitetniji kako bismo došli u situaciju uzeti bodove koji bi nas vodili k cilju, a to je opstanak. U izgradnji napada moramo biti puno kvalitetniji pojedinačno kako bismo došli u poziciju ugroziti protivnika.

Ne tražim opravdanje

Igračima treba mir, treba im rad da bi na osnovi toga došli do pozitivnog rezultata. Ne želim tražiti neko pravdanje, ove ili one razloge, znam da je ljudima koji prate ovaj klub teško, isto je i nama, došao sam ovdje napraviti nešto i nadam se da ćemo u tome i uspjeti - zaključio je trener Gabeljana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije